ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Foştii miniştri Cătălin Predoiu şi Gheorghe Ialomiţianu sunt vizaţi de DNA, într-un dosar desprins din Gala Bute. Numele celor doi apar într-un raport al corpului de control al guvernului, în care se arată că foştii miniştri şi-ar fi îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu cu privire la o hotărâre de guvern care aviza promovarea României ca destinaţie turistică.

 Predoiu şi Ialomiţianu au aflat de la televizor despre faptul că numele lor apar într-un dosar desprins din Gala Bute. 

"În legătură cu anunțul postului Realitatea TV, în sensul că aş fi cercetat de DNA în dosarul Gala Bute, precizez că nu deţin vreo informaţie oficială sau neoficială în acest sens.", a scris Predoiu pe Facebook. Fostul ministru al finanţelor explică faptul că în 2011 a avizat o hotărâre de guvern în care nu apărea nimic despre organizarea Galei Bute, ci doar despre promovarea României. 

Gheorghe Ialomiţianu respinge acuzaţiile aduse în raportul corpului de control al guvernului şi spune că este vorba de un atac politic.

"Mă aştept la atacuri din partea primului-ministru ca să-şi atace adversarii politici, folosind Corpul de Control. Am fost de bună-credinţă. Nu am temeri. Sunt convins că şi domnul Predoiu a procedat legal", a spus Gheorghe Ialomiţianu, în direct la Realitatea TV.