ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sper că alegerile astea au fost bune la ceva. Bucureștenii au zis "pas" în cea mai mare parte (aprox. 70%), adică "vedeți-vă de treabă cu candidații voștri". București, acolo unde chiar și atunci când era Iliescu la butoanele centrale, ieșeau mereu candidații opoziției - "de dreapta" ca sa folosim clișeul. Și o maimuță câștiga în fața candidaților PSD - și am avut câteva celebre. 

Ei bine, de data asta bucureștenii au zis pas la presiunea "anticorupției" și a manipulărilor criminale de tipul "Colectiv" și a dat Primăria generală partidului care a guvernat de departe cel mai bine în ultima vreme, chiar dacă presiunea de demantelare a PSD-ului a fost imensă. Bucureștenii sunt, în general, contra. Și așa au fost și acum.
Stânga Soros (globalistă) își are în sfârșit un proiect realizat, acest USB care deja este anunțat de Nicușor Dan ca viitorul partid Uniunea Salvați România. Ce va fuziona probabil cu M10 al Monicăi Macovei și cu alte produse stângiste, mai exact artificiale, gen Remus Cernea, ce vor fi sprijinite direct de Ambasada Hegemonului. 

În sfârșit, suntem în rândul lumii - vor spune ideologii globaliști. Ce este drept, hipsterul corporatist a fost creat, este o realitate socială, și avea nevoie de o reprezentare. Libărcile neoliberale Moise Guran, Alina Mungiu Pippidi, artiștii implicați social-politic de genul Tudor Chirilă, își vor împlini menirea.

PNL, așa cum anticipam de la începutul fuziunii cu PDL, este în dezagregare. Votanții lui nu sunt atât de tâmpiți cât să crediteze cu orice preț o alianța contra naturii. De aceea Blaga & comp. ar fi bine să revină la matca băsistă, adică în PMP.

În mod normal, PNL ar trebui să se reîntregească cu un partid care a reușit să capteze nemulțumirile național (insist!) - liberale, ba chiar și ale opoziției conservatoare, antisistem - e vorba desigur de ALDE. Numai asa ar putea sa revină în forță în viata politică la alegerile parlamentare din toamnă.Altfel, rezultatul va fi catastrofal.

Singura mare opozitie la acest gest firesc ar fi cea a lui Johannis, care se va vedea orfan de un partid care să-l susțină direct, inclusiv pentru viitoarele alegeri prezidențiale, pe care probabil că visează să le câștige.
Însă, proiectul Johannis, ca și proiectul acestui PNL în care s-au camuflat băsiștii, sunt deja consumate. Continuarea lor poate ține doar de un calcul extern, acela al "haosului controlat".

PNȚCD nu mai există, iar PNL poate ajunge în aceeași situație în câțiva ani dacă mai continuă în același mod.Dacă se dorește însă distrugerea acestui partid istoric, lucrurile vor merge mai departe pe acest pattern deja verificat.

Vor fi mari schimbări în următoarele luni și sper ca aceste alegeri să fie fermentul unor agregări mai organice, adică să se limpezească apele tulburate artificial de intervențiile SRI - DNA din ultimii ani.