USR și-a asumat oficial dorința ca edificarea Catedralei Mântuirii Neamului să se realizeze fără vreo contribuție a statului. Cumva, această poziție era cunoscută prin diferitele declarații ale unor membri și simpatizanți USR, dar acum a căpătat aura oficialității, USR fiind primul partid care-și asumă deschis boicotarea Catedralei.

În opinia mea, declarația USR este mai mult decât un simplu mesaj politic și ne spune foarte multe despre viziunea pe care o are conducerea acestei formațiuni despre poporul român.

Cel mai important mesaj trimis de USR este acela al disprețului total pentru elementul identitar național, reprezentat în cazul nostru de Marea Unire. Viziunea USR pentru poporul român este aceea a unei populații care muncește, mănâncă, doarme și iar muncește. Este transpunerea politică a viziunii corporatiste despre viață: corporatistul nu are patrie, el trebuie doar să fie sănătos cât să poată munci, indiferent unde l-ar trimite compania să o facă.

În condițiile în care chiar președintele USR București (FOTO)  este o adeptă a dictonului „ubi bene, ibi patria”, este clar ce fel de respect au membrii acestei formațiuni pentru națiunea română și reperele ei istorice.

Pentru USR, 2018 e ca orice alt an. Nimic de sărbătorit, nicio valoare de menționat. Universul USR-istului este reprezentat de drumul de-acasă până la muncă și înapoi, plus șoseaua pe care pleacă în vacanță. Atât. El nu are un neam și vine de nicăieri, deși partidul are în denumire o vagă referință la o țară... 

Mesajul USR mai arată că de fapt, „grija” acestei formațiuni pentru spitale este absolut falsă și ipocrită. Păi dacă-ți păsa de spitale, măi USR-ule, ziceai așa: Vom susține finanțarea complexului Catedralei Mântuirii doar cu condiția ca BOR să finalizeze în cel mai scurt timp spitalul din incinta noii biserici. Cum poți să-ți spui că-ți pasă de sănătatea publică atâta vreme cât blochezi construcția unui spital? Cum poți să spui că-ți pasă de spațiul verde din Capitală atâta vreme cât pui piedici realizării parcului Catedralei, adică a 6 ha de oxigen în centrul unui oraș despre chiar tu spui că e prăfuit?

Cum poți să vorbești despre construcții noi când vrei să blochezi singurul constructor din România care-și respectă termenele de execuție?

Nu mai menționez, așa cum bine a făcut-o Cătălin Sturza în Adevărul, lipsa totală de respect pentru cei care au făcut ca această Românie să existe, doar mă întreb: ce Românie vrea să salveze USR? A Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, a lui Ion I.C Brătianu și a lui Mihai Eminescu...în niciun caz.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews