ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


USR și-a asumat oficial dorința ca edificarea Catedralei Mântuirii Neamului să se realizeze fără vreo contribuție a statului. Cumva, această poziție era cunoscută prin diferitele declarații ale unor membri și simpatizanți USR, dar acum a căpătat aura oficialității, USR fiind primul partid care-și asumă deschis boicotarea Catedralei.

În opinia mea, declarația USR este mai mult decât un simplu mesaj politic și ne spune foarte multe despre viziunea pe care o are conducerea acestei formațiuni despre poporul român.

Cel mai important mesaj trimis de USR este acela al disprețului total pentru elementul identitar național, reprezentat în cazul nostru de Marea Unire. Viziunea USR pentru poporul român este aceea a unei populații care muncește, mănâncă, doarme și iar muncește. Este transpunerea politică a viziunii corporatiste despre viață: corporatistul nu are patrie, el trebuie doar să fie sănătos cât să poată munci, indiferent unde l-ar trimite compania să o facă.

În condițiile în care chiar președintele USR București (FOTO)  este o adeptă a dictonului „ubi bene, ibi patria”, este clar ce fel de respect au membrii acestei formațiuni pentru națiunea română și reperele ei istorice.

Pentru USR, 2018 e ca orice alt an. Nimic de sărbătorit, nicio valoare de menționat. Universul USR-istului este reprezentat de drumul de-acasă până la muncă și înapoi, plus șoseaua pe care pleacă în vacanță. Atât. El nu are un neam și vine de nicăieri, deși partidul are în denumire o vagă referință la o țară... 

Mesajul USR mai arată că de fapt, „grija” acestei formațiuni pentru spitale este absolut falsă și ipocrită. Păi dacă-ți păsa de spitale, măi USR-ule, ziceai așa: Vom susține finanțarea complexului Catedralei Mântuirii doar cu condiția ca BOR să finalizeze în cel mai scurt timp spitalul din incinta noii biserici. Cum poți să-ți spui că-ți pasă de sănătatea publică atâta vreme cât blochezi construcția unui spital? Cum poți să spui că-ți pasă de spațiul verde din Capitală atâta vreme cât pui piedici realizării parcului Catedralei, adică a 6 ha de oxigen în centrul unui oraș despre chiar tu spui că e prăfuit?

Cum poți să vorbești despre construcții noi când vrei să blochezi singurul constructor din România care-și respectă termenele de execuție?

Nu mai menționez, așa cum bine a făcut-o Cătălin Sturza în Adevărul, lipsa totală de respect pentru cei care au făcut ca această Românie să existe, doar mă întreb: ce Românie vrea să salveze USR? A Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, a lui Ion I.C Brătianu și a lui Mihai Eminescu...în niciun caz.