Înainte de a ajunge senatori sau deputați, parlamentarii noștri au practicat tot soiul de meserii, despre care spun că le-au folosit în carieră.
 
Fie că au fost instalatori, șefi de fermă, barmani, tâmplari sau zilieri prin alte țări, aleșii declară că nu au motive să se rușineze pentru meseriile pe care le-au avut.
 
Mihai Aurelian este deputat de Diaspora. Își aduce aminte cu nostalgie de începuturile sale în Spania:

"Am făcut cred că ceea ce face orice alt român care pleacă acolo, muncind evident și în tâmplărie, și în construcții, și în contabilitate. Am făcut tot felul de joburi, vopsitor”.

Gabriela Anghel a fost, potrivit digi24.ro, profesoară de engleză și franceză, după care a plecat să muncească pe un vas de croazieră. A lucrat pentru o firmă din Miami aproape patru ani, unde a fost pe rând barman, consilier de vânzări produse de lux și ofițer de resurse umane. În România, susține deputatul, nu avea "de la cine învăța business".

Victor Ponta a muncit în Franța, chiar dacă nu terminase încă liceul. A lucrat la o benzinărie, la un supermarket și într-un fast food. 

„Știu că în primele zile a dormit în gară și că se descurca cu ajutorul unor alți români, că nu era el singurul, erau destui pe acolo, cu recuperararea acelor cărucioare de bagaje”, spune Cornelia Naum, mama lui Victor Ponta.

După terminarea liceului, deputatul PSD Octavia Petric a fost instalator. Apoi s-a ocupat cu aprovizionarea. A devenit patron după Revoluție, iar la două decenii după liceu a făcut și studiile universitare.

Valeriu Zgonea a recunoscut că în tinerețe a fost lăcătuș mecanic. Aurelia Cristea a fost vânzătoare, iar Ioan Melinte de la PSD, șef de fermă. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews