ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înainte de a ajunge senatori sau deputați, parlamentarii noștri au practicat tot soiul de meserii, despre care spun că le-au folosit în carieră.
 
Fie că au fost instalatori, șefi de fermă, barmani, tâmplari sau zilieri prin alte țări, aleșii declară că nu au motive să se rușineze pentru meseriile pe care le-au avut.
 
Mihai Aurelian este deputat de Diaspora. Își aduce aminte cu nostalgie de începuturile sale în Spania:

"Am făcut cred că ceea ce face orice alt român care pleacă acolo, muncind evident și în tâmplărie, și în construcții, și în contabilitate. Am făcut tot felul de joburi, vopsitor”.

Gabriela Anghel a fost, potrivit digi24.ro, profesoară de engleză și franceză, după care a plecat să muncească pe un vas de croazieră. A lucrat pentru o firmă din Miami aproape patru ani, unde a fost pe rând barman, consilier de vânzări produse de lux și ofițer de resurse umane. În România, susține deputatul, nu avea "de la cine învăța business".

Victor Ponta a muncit în Franța, chiar dacă nu terminase încă liceul. A lucrat la o benzinărie, la un supermarket și într-un fast food. 

„Știu că în primele zile a dormit în gară și că se descurca cu ajutorul unor alți români, că nu era el singurul, erau destui pe acolo, cu recuperararea acelor cărucioare de bagaje”, spune Cornelia Naum, mama lui Victor Ponta.

După terminarea liceului, deputatul PSD Octavia Petric a fost instalator. Apoi s-a ocupat cu aprovizionarea. A devenit patron după Revoluție, iar la două decenii după liceu a făcut și studiile universitare.

Valeriu Zgonea a recunoscut că în tinerețe a fost lăcătuș mecanic. Aurelia Cristea a fost vânzătoare, iar Ioan Melinte de la PSD, șef de fermă.