ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa internațională nu a trecut peste desemnarea lui Mihai Tudose în funcția de premier, precizând că s-a prefigurat astfel o soluție rapidă la criza politică din România. Euronews a scris că propunerea PSD a alimentat „speranțele pentru rezolvarea încă de joi a impasului politic”.

Reuters a afirmat că politicile guvernului vor continua să se orienteze către creșterile salariale și către reducerea taxelor. AFP a notat că președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD, în timp ce Associated Press, preluată de Washington Post și New York Times a scris că nici Iohannis și nici Liviu Dragnea nu vor o criză politică prelungită.

„Dragnea pierde din popularitate, în pofida faptului că partidului său a câștigat detașat alegerile parlamentare din decembrie”, afirmă AP, explicând că protestele din februarie i-au știrbit scorul în sondaje și că PSD „a primit încă o lovitură după ce și-a demis propriul Guvern”, informează Digi24.