ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a efectuat o vizită în SUA care a surpins pe toată lumea. Președintele a fost primit de Donald Trump, iar acesta din urmă a avut numai cuvinte de laudă la adresa României.

Românii se așteptau ca ridicarea vizelor să fie pe lista subiectelor de discuții dintre cei doi, dar la Casa Albă acest subiect nu a existat. Jurnalistul Ion Cristoiu scrie pe blogul său că vizita lui Iohannis în SUA a avut ca scop încheierea unor contracte militare.

„Gurile rele spun că această conferință de presă comună ne costă 6 miliarde de dolari. Banii cu care Klaus Iohannis vrea să cumpere de la americani șapte sisteme de rachete cu rază lungă și 21 de sisteme de apărare antiaeriană pentru distanțe scurte”m scrie Ion Cristoiu. „Despre cei 2% din PIB alocați înarmării, Klaus Iohannis a zis cu subiect și predicat că vor fi cheltuiți împreună cu americanii”, a mai adăugat jurnalistul.

„Având în vedere că Donald Trump tratează țările lumii ca un ca pe niște firme de la care el, șef de companie, trebuie să obțină profit, putem spune că în urma acestei vizite, președintele american s-a ales cu 6 miliarde de dolari”, este concluzia lui Cristoiu.

De notat că în vizita din SUA președintele Iohannis nu a fost însoțit de niciun membru al Guvernului, ci de șefii Serviciilor Secrete.
 
Despre vize, oficiali americani au spus în mai multe rânduri că România nu îndeplinește condiția referitoare la rata refuzurilor, care trebuie să fie mai mică de 3% în cazul solicitărilor de vize de afaceri sau turistice.