ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hienele sunt aici, să nu fim naivi. Și sunt gata să confiște evenimentele, să direcționeze suflul exploziei străzii care încotro, în funcție de interese și scopuri. Prea m-ar durea să le iasă și de data asta. Înșirui și eu niște gânduri despre ceea ce aș vrea și ceea ce nu aș vrea să se întâmple în zilele și săptămânile următoare. Las deschisă lista. Ea trebuie să fie a noastră, nu a altora!

Nu aș vrea ca protestele să se oprească odată cu demisia lui Ponta. Pentru că asta ar trasforma în rangă politică explozia sinceră de nemulțumire a populației și i-ar face pe unii câștigători nemerituoși ai acestui minunat moment de solidarizare. Nemulțumirile sunt îndreptate împotriva întregii clase politice și a sistemului instaurat în ultimul sfert de secol!

Tehnic, trebuie instalat un alt guvern. Curios, primii care au iesit cu declarații după demisia lui Ponta sunt cei de la UDMR. Deloc întâmplător! La cum arată lucrurile în Parlament, oricât ar zice că participarea la guvernare nu reprezintă pentru ei un scop, e limpede că își freacă mâinile și de abia așteaptă să "pună umărul” la vreo majoritate. Iar mie îmi pare nociv felul în care au tot facut-o până acum. Nu mai vreau să văd din nou piesa asta!

Am fi naivi să credem că o schimbare a clasei politice se poate face subit, peste noapte. E nevoie măcar de câteva luni pentru cristalizarea unor forțe noi, curate, care să angreneze în politică oameni valoroși și netributari "sistemului”. Cu atât mai mult cu cât Constituția nu e foarte generoasă în această privință, o idee ca cea de alegeri anticipate imediate mi s-ar părea doar praf în ochi. O manevră, un exercițiu de disimulare. Poate ne-ar trebui niște tehnocrați, care să guverneze până când societatea își va pregăti reprezentanții pentru alegeri!

La București are loc zilele acestea un eveniment patronat de NATO. Asta dă o dimensiune aparte momentului. Da, putem să le transmitem occidentalilor mesaje și chiar reproșuri, mai eficient decât cu alte ocazii. Dar într-un astfel de context și manipularea, propaganda sunt mai activate decât de obicei... Așadar, circumspecție și coerență maximă!

Nu mai atacați orbește Biserica! Nu Ortodoxia a pus focul la Colectiv. Și nici la alegeri nu participă. Ați face jocurile mizere ale unora care vor doar dezbinare și alienare, nu solidarizare. Biserica e, totuși, altceva decât o simplă instituție dinspre care pot veni demisii sau pași în spate, chiar dacă există în rândurile sale și păcătoși! Pe aceștia îi va "demite” Dumnezeu. Biserica are de făcut pași în față! Ajutați-o, nu o împiedicați!

Feriți-vă de provocări, evitați actele de violență! Aveți grijă de aproapele vostru! Gândiți-vă la tot ce s-a dorit în decembrie ’89 și nu s-a reușit! Și continuați această listă...