ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a convocat, luni, partidele parlamentare la consultări pentru nominalizarea viitorului premier.

PSD renunță la un nume de pe lista scurtă a nominalizării pentru funcția de premier, urmând ca luni dimineață social-democrații, alături de ALDE, să decidă asupra persoanei cu care se vor prezenta la Cotroceni.

Ecaterina Andronescu a declarat la Antena 3 că a avut o discuție cu Florin Georgescu, una dintre persoanele luate în calcul de PSD pentru funcția de premier,  iar acesta i-a spus că nu-și dorește să fie premier, având și „ceva probleme de sănătate".
„Domnia sa este tentat să rămână la bancă, nu să vină la guvernare. Cred că ar fi o soluție foarte bună, are experiența guvernării. Mi-a spus că are și ceva probleme de sănătate, dar preferă să rămână la bancă. Eu zic că poate, insistând, reușim să-l convingem", a declarat Ecaterina Andronescu.

Numele prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu a fost vehiculat ca prezumtivă propunere de premier din partea coaliției PSD-ALDE și în decembrie 2016, câns s-a format Guvernul Grindeanu.

Alte variante vehiculate pentru funcția de premier sunt Mihai Fifor, liderul grupului PSD din Senat, și Carmen Dan, fost ministru de interne în guvernul Grindeanu.