ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa de campanie a PNL a anunțat în mod oficial în seara zilei de 11 noiembrie că Klaus Iohannis, candidat la președinție, nu va accepta nicio confruntare televizată cu contracandidata sa, Viorica Dăncilă.
 
Vestea a șocat până și electoratul penelist care ar fi vrut să-l vadă pe favoritul său mestecând ficatul Vioricăi și sorbindu-i sângele în direct în fața camerelor de luat vederi. Consilierii președintelui în exercițiu au încercat să dreagă busuiocul susținând prin vocea lui Dan Motreanu, șeful echipei de campanie, că „o confruntare nu își are rostul în acest moment pentru că nu aduce nimic în plus”.
 
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a căutat să explice, alături de alte voci din anturajul lui Klaus Iohannis, că acesta nu se poate coborî la nivelul lui Dăncilă. Oamenii din PNL dau de înțeles că Iohannis este un intelectual rafinat, de o înaltă ținută morală, un om preocupat zi și noapte de soarta națiunii române, care timp de aproape 5 ani a condus cu devotament și pricepere destinele acestei țări, și care, din aceste rațiuni, nu se poate coborî la nivelul unei gospodine de talia Vioricăi Dăncilă. Adică, nu e de nasul lui să discute cu una ca Dăncilă, căci la urma-urmei ce ar putea să spună una ca ea ? La cratiță cu Dăncilă, nu la dezbateri televizate cu Chiparosul Națiunii Române! Oricum, toată lumea știe că Dăncilă e incultă, agramată și proastă, așa cum a zugrăvit-o insistent propaganda penelistă dublată de presa progresistă, așa că geniul din Sibiu nu se poate da jos de pe piedestalul său ca să poarte o dezbatere cu un astfel de specimen. Desigur, nimeni nu s-a străduit să observe că la declarațiile date după aflarea rezultatului din primul tur, inculta de Dăncilă a vorbit liber iar intelectualul de pe Cibin s-a căznit să articuleze câteva vorbe îngânând de pe hârtie un text scris de consilierii săi. Și pentru că tot a venit vorba despre culți și inculți, fac o paranteză și vă invit să aruncați un ochi pe gafele de exprimare făcute de noul ministru al Sănătății, Victor Costache.
 
L-am urmărit întâmplător în ziua audierii și i-am remarcat următoarele nestemate lingvistice :”…indicii de sănătate publică care”; "….medicii nu vin datorită condițiilor…” (corect : din cauza); "…datoria noastră ca comisie…”; "…doisprezece țări din UE…” (corect: douăsprezece). Și toate perlele astea au fost scoase într-un interval mai mic de 10 minute. Ulterior, minstrul în cauză a inventat verbul „a menegiui”. „Vom menegiui în așa fel încât….”, avea să spună ministrul Costache. Apăi vă dați seama ce dezbatere națională ieșea dacă tolomaca de Dăncilă scotea pe gură așa ceva ? Bun, revenind la dezbaterea care nu va mai avea loc, se pare că refuzul lui Iohannis de a da piept cu Dăncilă l-a făcut să piardă deja o căruță de voturi. Fuga profesorului Iohannis de gospodina de partid e de neînțeles pentru mulți.
 
Un bărbat de aproape 2 metri și 120 de kg fuge schelălăind, cu pantalonii plini, de o gospodină în capul căreia s-au deșertat hârdaie de lături. Păi dacă el dă bir cu fugiții din fața Veorikăi, ce-o să facă atunci când va trebui să se ia de piept cu ăia care se iau de țara asta? Întreb, nu dau cu parul. Și vă mai invit să recitiți fabula aia a lui Esop, cea cu Iepurele și Țestoasa care s-au luat la întrecere. S-ar putea ca fabula asta să fie corespondentul perfect al situației din prezidențialele anului de grație 2019.
 
În rest, rămâne ca în titlu.