Zilele trecute, PSD a anunțat lista cu candidații pentru alegerile europarlamentare din mai, iar pe locul 2 și-a făcut apariția jurnalista Carmen Avram de la Antena 3.

Provenită dintr-o familie cu origini străine (bulgari și greci din partea tatălui, austrieci din partea mamei) Carmen Avram este născută la Vișeu de Sus. Și-a început cariera în 1996 la Pro TV, lucrând la postul din Pache Protopopescu până în 2010. Avram a fost editorul Știrilor Pro TV, creditate cu aducerea în România a conceptului de „știri spectacol”. Tot la Pro, Carmen Avram a inventat emisiunea „România, Te iubesc”.

În 2010, Avram a trecut cu arme și bagaje la Antena 3, unde a dezvoltat o emisiune asemănătoare cu cea de la Pro TV, respectiv „În premieră”.

Emisiunea, care a ajuns la sezonul 17, a avut mai multe episoade dedicate Bisericii Ortodoxe. Toate, negative. De altfel, emisiunea a fost criticată vehement pentru o ediție în care, afirma Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, jurnaliștii lui Carmen Avram au prezentat favorabil niște preoți caterisiți pentru abateri grave. Mai rău, aceștia au fost prezentați ca fiind în continuare preoți ortodocși deși erau în slujba unor structuri fantomă, schismatice.

„Oare, de ce jurnaliștii din echipa doamnei Avram preferă să realizeze interviuri doar cu preoții excluși din cler, fără să țină cont de opinia exprimată, în mod oficial, de autoritatea bisericească? S-au gândit, măcar pentru o clipă, că aceste persoane au fost sancționate pe drept, pentru abateri grave de la morala și disciplina bisericească și, în consecință, mărturiile lor nu pot fi credibile? Cum este posibil să mediatizezi, la un post de televiziune cu acoperire națională, astfel de personaje, care au făcut de râs haina și misiunea preoțească?”, conform comunicatului Arhiepiscopiei.

În ultimi ani, cu precădere, emisiunea lui Carmen Avram a luat la țintă Biserica Ortodoxă, sezon după sezon. Uneori, emisiunile respective au fost difuzate chiar în mari sărbători sau zilele premergătoare ale acestora. Interesant este că unul dintre realizatorii acestor emisiuni care au avut ca temă Biserica Ortodoxă, a ajuns acum la siteul anti-clerical Recorder.ro. Cine se-aseamănă, se-adună?

Totuși, părinții Arsenie Boca și Nil Dorobanțu sau preotul Dan Damaschin au beneficiat de ediții favorabile. Dacă Biserica Ortodoxă a avut parte de emisiuni preponderent negative, nu același lucru se poate spune și despre cea Catolică. În puținele ediții în care a fost abordat subiectul, catolicismul a beneficiat numai de o imagine pozitivă în show-urile lui Carmen Avram.

De același tratament au beneficiat, de exemplu, și romii. Fie că a fost vorba de romi de succes sau de discriminarea altora, această categorie a ieșit mereu pozitiv din emisiunile lui Carmen Avram, așa cum poate constata singur oricine consultă arhiva emisiunii.

De o presă bună s-a bucurat și activista pro transgenderism, Patricia Brăila. Personajul, care se consideră bărbat, este compătimit chiar de Carmen Avram în persoană, supărată că statul nu-i recunoaște „revelația” în materie de gen. Patricia Brăila a fost una dintre persoanele chemate să le vorbească elevilor minori din Vrancea despre transgenderism și homosexualitate, caz despre care ActiveNews a scris aici.
 
Carmen Avram este căsătorită cu jurnalistul Adrian Ursu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews