ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Tudose, propus de Liviu Dragnea pentru funcția de premier, a fost ministru al Economiei în guvernul Grindeanu și Ponta.

 Potrivit datelor publicate, Mihai Tudose a absolvit în 1995 Facultatea de științe juridice și administrative din cadrul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”.

Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securității naționale la Colegiul Superior de Securitate Națională, Serviciul Român de Informații, în 2006. În același an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Național de Apărare – București.

 În 2010, Tudose a obținut diploma de Doctor în domeniul Științe Militare și Informații, la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informații. Lucrarea s-a intitulat „Protecția infrastructurile critice”. Un an mai târziu era lector universitar în cadrul aceleași instituții, iar în 2013 ocupa postul de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Vitează”, SRI.

Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzațiilor de plagiat.

Ministrul propus a absolvit două programe de master. Masterul „Turismul în contextul dezvoltării regionale durabile” a fost realizat la distanță la Facultatea de management, inginerie economică în agricultura si dezvoltare rurală, Universitatea de științe agronomice si medicină veterinară București, iar programul de master de „Politici Economice Europene” a fost absolvit la Școala Națională de Studii Politice și Administrative – București.

Mihai Tudose și-a completat studiile cu un curs de specializare în „Analiza și rezolvarea conflictelor armate", la Georgetown University, din Statele Unite, în colaborare cu Colegiul Național de Apărare.

Potrivit CV-ului, Mihai Tudose este președinte al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților; comisie pe care a mai condus-o în perioada 2004-2014, iar din 2000 până în 2004 a fost membru.

În perioada 2014-noiembrie 2015, Mihai Tudose a fost ministru al Economiei, Comerțului și Turismului, în guvernul Ponta.

Mihai Tudose a fost ales deputat PSD de Brăila la alegerile parlamentare din 2016.

Ministrul propus a fost președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Elenă și este din 2012 președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Federală Germania.

Tudose a ocupat mai multe funcții în PSD în ultimii 25 de ani. Acesta este membru în FDSN din 1992. Din 1994 până în prezent este membru în Consiliul Național PSD.

În perioada 2004-2008, Tudose a fost președintele organizației PSD din municipiul Brăila, iar din 2014 până în 2015 a fost președinte al Organizației Județene PSD Brăila. Din 2015 până în prezent este vicepreședinte PSD Național.

Potrivit declarației de avere, deputatul deține un apartament în municipiul Brăila, două autoturisme Mercedes și o colecție filatelică estimată la 30.000 de euro.