ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În lumea de astăzi, când religia banului înlocuiește treptat orice altă religie, și doctrinele de altădată sunt în disoluție, prin amestecare, viciere, fragmentare și denaturare; practic, nu mai există liberalism, social-democrație etc., conceptele de ”stânga” și ”dreapta” sunt anacronice, ele fiind înlocuite cu altele două: globalismul și suveranismul.
 
În aceste condiții, ideologia unui partid nu se mai individualizează prin doctrină, ci prin ideile punctuale care conturează valorile pentru care militează și pe care le propun electoratului. În cazul ALDE, prioritare erau două: 1. protejarea drepturilor și libertăților individuale; 2. protejarea capitalului autohton.

Prin predarea țării către securici și a economiei (resurse, politici salariale, fiscalitate) către corporații, ALDE a renunțat la cele două priorități care o defineau. Și atunci prin ce se mai individualizează acest partid în ochii electoratului? Pentru ce l-ar mai vota cetățenii? Pentru atitudinea de tip bielă-manivelă? Pentru discursurile strălucitoare ale lui Călin sau Varujan, dar care se aplică diferit în funcție de interesul meschin de moment? Pentru bursucii Chițoiu și Gerea ori pentru tristul Tudy? Dacă vor protecție socială, unii vor vota PSD-ul, nu o anexă vremelnică; dacă vor sălbăticie fiscală și austeritate, alții vor vota PNL-ul, nu o proptea efemeră cu aspirații de fuziune; dacă vor controlul vieții personale și disoluție națională, vor vota USR-ul, nu o suveică bazată pe un du-te-vino politic unsă cu gerovital. Sunt curios și eu care ar fi profilul votantului ALDE în 2020!
 
A, dacă nu ne interesează traseul partidului, ci doar prezervarea scaunelor de parlamentar pentru 5-6 oportuniști, atunci merge și negocierea de talcioc, iar frazele de mai sus își pierd sensul. Mai rău este că, și dacă ALDE ar avea dreptate să ignore dezamăgirea alegătorilor săi și să-și miorlăie asuprirea pe care au suportat-o din partea tiranilor cu mustață sau broșă, motiv pentru care au apelat la Barnevernet-ul cu cremă de ghete-n păr sau zâmbet de șenilă, peste ani, din imaginea de acum a ALDE nu vor rămâne lucrurile bune pe care le-a făcut, va rămâne doar trădarea.