ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul Dacian Cioloș a postat, luni, pe Facebook, un mesaj prin care le mulțumește românilor care au votat duminică exprimându-și, totodată, regretul că nu s-a reușit convingerea unui număr mai mare de alegători să-și exercite dreptul la vot.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați ieșit ieri la vot și, indiferent de opțiunile politice, v-ați câștigat legitimitatea de a monitoriza mandatul viitorului Parlament și al următorului Guvern. Vă încurajez să vă păstrați și să vă dezvoltați spiritul civic, pentru ca democrația noastră să continue să evolueze spre una activă și participativă”, a scris Dacian Cioloș.

El a afirmat că și-ar fi dorit să mulțumească unui număr mai mare de români pentru faptul că au ieșit la vot. „Însă și absenteismul este o alegere și este un semnal căruia, pentru a da substanță democrației, trebuie să-i identificam resorturile. Regret că nu am reușit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esențial al democrației”, consideră premierul.

Acesta precizează că respectă opțiunile alegătorilor și își exprimă speranța că societatea românească va fi nedivizată după alegerile parlamentare.

„Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societății. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuși să construim în continuare pe adevăr și nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă”, a conchis Dacian Cioloș.