ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Dacian Cioloș consideră că discuțiile privind proiectul de creștere a redevențelor trebuie să înceapă prin introducerea acestui subiect în dezbaterea publică.

"Știu că e pregătit un proiect de redevențe în Ministerul Finanțelor. El ar fi trebuit să intre deja în dezbatere publică, din câte știu, în urmă cu ceva vreme și a fost amânat. Ceea ce ne propunem să facem este cel puțin să lansăm în dezbatere publică această creștere a redevențelor și, în același timp, să ne facem și niște calcule și să vedem care e momentul cel mai oportun și care e baza de calcul de la care pornim, ca să vedem cum e cel mai e avantajos atât pentru stat, dar să facem în așa fel încât să nici nu descurajăm companiile respective să continue să investească. Însă discuția, e clar, trebuie să înceapă asupra acestui lucru", a declarat Cioloș joi seară la Realitatea TV, în emisiunea lui Rareș Bogdan.

Întrebat dacă Raed Arafat are vreo vină privind neregulile de la ISU, Cioloș a spus:

"Înainte de a lua decizii, trebuie să văd propunerile pentru restructurarea ISU. Eu pe domnul Arafat îl cunosc de multă vreme, îl cunosc din perioada în care, din indiferența autorităților din România, dânsul făcea eforturi ca să constituie, să creeze această structură de intervenție rapidă. Lucram atunci la Comisia Europeană, știu eforturile pe care le făcea de a găsi susținere la CE pentru a putea să-și pună în aplicare proiectul. Eu nu mă grăbesc încă să judec un om, însă mă grăbesc să apreciez calitatea acțiunii unei instituții și să vedem care sunt măsurile de luat. Nu exclud nici o măsură, dar vreau să iau deciziile rând pe rând, pe măsură ce am toate informațiile".