ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


După ce liderul PSD a susținut că Guvernul condus de Dacian Cioloș a creat o gaură în buget de zece miliarde de lei, fostul prim-ministru a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care scrie că Liviu Dragnea nu știe pe unde să scoată cămașa, motiv pentru care își acoperă nerealizările și promisiunile mincinoase cu diversiuni și propagandă    .

„Confruntat probabil cu câteva cifre și realități ale economiei românești pe care eu le tot spun de câteva luni, conștient că nu știe pe unde să scoată cămașa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie și anunță că ar fi găsit, citez, "o gaură de zece miliarde în buget". Pentru orice om cu minime cunoștințe economice, o astfel de "gaură" ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decat cele prognozate și, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar - ceea ce nu este cazul. Această "gaură" NU există”, a reacționat Cioloș, pe Facebook.

Fostul premier a explicat cum stau lucrurile de fapt și a precizat că restul afirmațiilor nu sunt decât niște povești: „Realitatea este că în 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat și aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut. Mai mult, în decembrie am rambursat integral firmelor TVA în valoare de 2,1 miliarde de lei, fără a lăsa presiune pe bugetul anului următor, cum se obișnuiește, tocmai pentru a ușura povara noului Guvern. Restul sunt povești”.

Cioloș a criticat în termeni duri atitudinea social-democraților de a da continuu vina pe tehnocrați pentru propria lor incompetență: „e altfel, în 2017 este alt buget. În caz că anul acesta nu își poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar, nu-i așa, domnul Dragnea nu se încurcă în detalii. În rest, este același mod de lucru folosit de PSD și cât timp am guvernat: tehnocrații sunt de vină. PSD își acoperă nerealizările și promisiunile mincinoase cu diversiuni și propagandă”.

În finalul postării, Dacian Cioloș a ales să i se adreseze direct președintelui PSD și să-l întrebe de ce nu a spus și în campanie că va crește taxele pentru unii angajați: „bugetul țării nu este un sac fără fund și nici nu poate fi administrat haiducește, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit și plătesc taxe, ne veți îndatora țara și viitorul. Chiar așa, de ce nu ați spus în campanie că veți crește taxele pentru o parte dintre angajați și ați făcut acest lucru în a doua ședința de Guvern? #zerominciună #zeropopulism”.

 

Dragi români, Confruntat probabil cu câteva cifre și realități ale economiei românești pe care eu le tot spun de câteva...

Posted by Dacian Cioloș on Monday, January 9, 2017

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews