Premierul Dacian Cioloș a început duminică o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia va avea întâlniri cu cu vicepreședintele SUA, Joseph Biden, și alți oficiali americani, dar și reprezentanți ai comunității românești de la Washington.

Prim-ministrul dorește ca America să se implice economic mai mult, în România. "Pornind de la parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA și această experiență pozitivă pe domeniul securității și apărării, pe această încredere reciprocă între România și Statele Unite care s-a construit în acești ani, să progresăm și cu o componentă economică mai consistentă. (...) Principalul obiectiv al acestei vizite este unul legat de cooperarea în domeniul economic, dar sigur și alte domenii pe care putem continua să dezvoltăm acest parteneriat strategic", afirma joi Cioloș.

Prim-ministrul a anunțat că va merge și la Detroit, la sediul companiei Ford, pentru a încuraja continuarea investițiilor în țara noastră.

"O să am și o vizită la Detroit, la compania Ford, pentru a-i încuraja să continue investițiile în România. Noi, în ultimele luni, am deblocat anumite probleme care împiedicau decizia Ford de a continua investiția la Craiova. Această decizie a fost luată, însă cred că și în jurul acestui proiect de investiții de la Craiova se mai pot dezvolta și alte investiții cu furnizori, atât furnizori pentru Ford, veniți din Statele Unite, cât și parteneriate cu companii românești", a susținut Cioloș.

Din delegația oficială condusă de premier vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoș Tudorache, și secretarul de stat Manuel Costescu de la Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.