ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) susține că peste 87% dintre români se declară patrioți, se arată într-un comunicat trimis pe adresa redacției. Conform CNMR, aceste date au fost obținute cu ajutorul unui sondaj CURS.

Același sondaj arată că 88% dintre concetățenii noștri sunt nemulțumiți de felul în care România își apără valorile și identitatea națională.

„Patriotismul este o valoare de bază a cetățenilor României în anul celebrării a 100 de ani de la Marea Unire: peste 87 la sută dintre români se consideră patrioți. Mai mult decât atât, în acest an important peste 88 la sută dintre români consideră că România nu face suficient pentru a-și apăra valorile și identitatea națională.


„Aceste rezultate sunt extrem de importante într-o societate evident dezbinată în cel de-al 100-lea an al Marii Uniri. Recunoașterea CNMR și încrederea ridicată acordată după aproape 4 ani de activitate ne obligă să rămânem apolitici și să luptăm cu toate armele pentru temele cu adevărat importante pentru cetățeni: dezvoltarea economică, absorbția fondurilor structurale, educație, sănătate, securitate națională, dar mai ales pentru apărarea valorilor naționale și reconstruirea spiritului național românesc prin redarea românilor a încrederii și demnității în raport cu oricine. Totodată, vom lupta și contra abuzurilor de orice fel ce stau în calea bunăstării românilor și vom face totul pentru a nu le dezamăgi încrederea!", a declarat Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR, la finalul comunicatului remis redacției ActiveNews.