ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Mihai Tudose ar urma să propună Coaliției PSD-ALDE un calendar pentru a recupera întârzierile din programul de guvernare, puse pe seama Cabinetului Grindeanu, și pentru a asigura implementarea măsurilor promise.

Impozitul pe cifra de afaceri și taxa de solidaritate sunt măsuri care ar urma să fie discutate în interiorul coaliției de guvernare, acestea stârnind proteste atât în rândul opoziției, cât și nemulțumiri în mediul de afaceri.

PNL a anunțat că va organiza, începând de luni, dezbateri pe tema noilor măsuri fiscale din programul de guvernare al PSD, precum impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate și amânarea reducerii TVA, la care vor invita reprezentanți ai mediului de afaceri și ai partidelor parlamentare, cu intenția de a „mobiliza" societatea împotriva intențiilor anunțate de social-democrați.

Ședința Coaliției PSD-ALDE a fost anunțată încă de joi de președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Luni vom avea o coaliție în care va fi invitat primul-ministru și o serie de membri din Cabinet, care va hotărî domnul Tudose, și vom discuta după prima săptămâna de guvernare, care sunt concluziile lor și care e calendarul de acțiuni pentru perioada următoare", a spus Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a declarat încă de când a fost desemnat de CEx PSD să preia șefia Guvernului că are ca prioritate implementarea programului de guvernare, care se va face cu un control "politic strict".

După ședința de coaliție convocată pentru ora 12:00 premierul Mihai Tudose va pleca la Bruxelles.

Primul-ministru va avea întâlniri cu președinții Comisiei Europene, Consiliului European și Parlamentului European, a anunțat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, sâmbătă, la Alba Iulia.

„(Premierul Mihai Tudose-n.r.) va avea o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, domnul Juncker, este deja publicată pe site-ul Comisiei Europene, dar va avea întâlniri cu toți oficialii importanți la nivelul instituțiilor europene, cu președintele Consiliului, domnul Tusk, cu președintele Parlamentului European, domnul Tajani, și cu o parte din comisari, evident, ne vom întâlni cu doamna comisar Corina Crețu, cu domnul comisar Timmermans. Este o vizită de o zi și o vizită care cred că va avea succesul scontat și mai ales este un mesaj pe care vrem să-l transmitem, un plus de seriozitate în relația cu Bruxelles-ul, și pot să vă spun că ne-am pregătit foarte bine pentru această vizită și sunt convins că premierul României va începe colaborarea cu Bruxelles-ul într-o manieră pozitivă pentru români și într-o manieră pozitivă pentru prioritățile actualei guvernări", a afirmat Victor Negrescu, întrebat care va fi agenda premierului Mihai Tudose, la Bruxelles.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că la începutul fiecărei săptămâni va avea loc o analiză a activității Guvernului, ca "între colegi", nu ca niște "inchizitori", afirmând că luni va avea loc prima analiză, pe agendă fiind și vizita premierului la Bruxelles.

„Mâine va fi prima întâlnire importantă cu guvernul, pe care o așteptam de 6 luni de zile, un premier bine aplicat, organizat, ordonat, care vine și ne prezintă ceea ce a prezentat deja — raportul de activitate din prima săptămână, spunând ceea ce va face în următoarea săptămână și cum are de gând să abordeze discuțiile cu președintele Comisiei Europene, care este sprijinul de care are nevoie din partea coaliției", a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, la RTV.

Liviu Dragnea a afirmat că premierul va prezenta în fiecare săptămână Coaliției PSD-ALDE ce a făcut și ce urmează să facă.

„În fiecare luni, poate că în această vacanță de vară n-o să fie în fiecare luni, guvernul vine și prezintă coaliției ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare. Așa se va întâmpla. Nu suntem ca o comisie, ca niște inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere și cu testul grilă, suntem niște colegi", a spus Liviu Dragnea.