ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta anunță pe Facebook că deputații Coaliției vor vota miercuri Codul Fiscal cu TVA redusă la 19%, existând posibilitatea ca această cotă să fie aplicată înainte de 1 ianuarie 2016.

 

"În această după amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu și Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat și pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri deputații Coaliției PSD—UNPR—ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare — reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 (nu 20%) — astfel închidem și simbolic dezastrul produs în 2010 — avem spațiu fiscal bugetar predictibil și asigurăm un important consens politic (PNL a anunțat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20), am discutat și este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!", scrie Ponta pe Facebook.

Premierul adaugă că, de asemenea, a vorbit cu cei doi miniștri și despre scăderea de la 1 iulie a prețurilor medicamentelor cu 20%.

"De la 1 iulie intră în vigoare scăderea prețurilor la medicamente cu 20% — o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern. Ca de fiecare dată în ultimii 3 ani noi muncim pentru a îndrepta relele trecutului și a face mai bună viața românilor, ceilalți fac scandal și sunt iresponsabili!!!", mai scrie prim-ministrul.