ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Despre sursele de finanțatare ale lui Nicușor Dan s-a scris foarte mult. În trecut, ONG-ul pe care îl păstorește a primit sponsorizări de peste 120.000 de euro de la fdsc.ro (Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile), "pâlnia" prin care George Soros sau fondurile norvegiene varsă bani "filantropici" în România.

Astăzi, candidatul USB la Primăria Capitalei a anunțat numele celor șase mari donatori ai campaniei sale: George Iacobescu, Alexandru Lăpușan, Horia Manda, Nicolae Rațiu, Iulian Stanciu și Florin Talpeș.

Este într-adevăr o mutare spre transparență în politica românească. Doar că între cei șase se află doi mari dezvoltatori imobiliari internaționali cu portofolii în UK și în alte țări europene precum Iacobescu sau Rațiu.

George Iacobescu, care a dezvoltat cel mai mare proiect imobiliar al Londrei, a primit titlul de "Sir" de la Regina Marii Britanii, după cum spune chiar candidatul USB.

Nicolae Rațiu este unul dintre cei mai activi investitori de pe piața imobiliară din România, unde deține mii de hecatare. Este fiul lui Ion Rațiu și a fost decorat de Regina Marii Britanii.

"Vrem să facem dezvoltare imobiliară serioasă în București, vrem să aducem investitori serioși, nu găinăriile și mica ciupeală”, a explicat Nicușor Dan.