ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colonelul Cornel Gheorghe Trifu, atașat al Apărării pe lângă Ambasada României din Republica Algeriană, a fost găsit mort într-o cameră a Hotelului Radisson Blu din Bamako (FOTO), Mali, informează Le Figaro de Mali.

Conform sursei citate, moartea a intervenit spre orele 3 ale dimineții zilei de marți, iar cauzele sunt neconuscute.

Se pare că Colonelul Trifu a ajuns în Mail în ziua de sâmbătă și avea programate întâlniri cu Ministerul Apărării și Șeful Statului Major General al Armatei din această țară.

Urmează să se efectueze o autopsie pentru a determina cauza morții, iar corpul său a fost depus la morga spitalului Gabriel Toure. Autoritățile din Mali au declanșat o anchetă.
 
Până acum, Ministerul Afacerilor Externe nu a făcut nicio comunicare oficială în acest sens.
 
În 2006, pe-atunci Maiorul Gheorhe Cornel Trifu a fost decorat de Președintele României cu Ordinul Virtutea Militară în grad de comandor pentru „înaltul profesionalism și spiritul de cooperare dovedite în executarea misiunilor încredințate în cadrul Brigăzii Multinaționale de Menținere a Păcii din Sud-Estul Europei (SEEBRIG), în teatrul de operațiuni din Afganistan”.