ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a participat, duminică seara, la iluminarea Columnei lui Traian în culorile drapelului României, momentul fiind așteptat la Roma de doar câteva zeci de români stabiliți în Italia, informează Mediafax.

Printre românii care l-au așteptat pe șeful statului s-au aflat și foarte mulți copii îmbrăcați în port popular, care purtau steagurile României în mâini.

Unii dintre cei prezenți l-au aplaudat pe șeful statului iar alții au scandat lozinca ”uniți salvăm toată România!”.

Klaus Iohannis a venit alături de soția sa, Carmen.

La ora 20:50, când Columna lui Traian a fost iluminată în culorile roșu, galben și albastru, românii prezenți au început să intoneze imnul de stat al României.
 
Tot duminică, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, președintele Iohannis a avut o întrevedere cu reprezentanți de marcă ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic și romano-catolic.

Vizita lui Klaus Iohannis în Republica Italiană are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și al aniversării a 10 ani de la ridicarea relației bilaterale dintre România și Italia la nivel de Parteneriat strategic consolidat.

Potrivit Administrației Prezidențiale, aceasta este prima vizită de stat din ultimii 45 de ani în Italia a unui șef al statului român.

Luni vor avea loc convorbiri oficiale cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul strategic consolidat dintre cele două țări și de cooperarea în plan european, internațional și securitar.