ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul european este „pericol de moarte”, spune Comisarul European pentru Buget, Gunther Oettinger într-un articol pentru politico.eu.

Conform acestuia, există dușmani interni și externi care i-au pus gând rău Uniunii Europene.

„În viziunea mea, proiectul este în pericol de moarte”, a spus el în cadrul unui eveniment organizat de Asociația federală a serviciilor de asistență non-statutară din Germania.

„Câțiva din interiorul Europei vor s-o slăbească sau chiar s-o distrugă: Polonia, Ungaria, România, Guvernul Italiei”, a spus el.

Dintre dușmanii externi, Oettinger i-a menționat pe Vladimir Putin, pe președintele Turciei Erdogan și pe „inteligenții chinezi”. Conform acestuia, dușmanii folosesc războaiele comerciale și agresiunile pentru a-și atinge scopul.


Oettinger a criticat și Germania, vinovată că nu ar fi prea entuziasmată când vine vorba despre Uniunea Europeană. El a spus că Olaf Scholz, Ministrul social-democrat al Finanțelor, este un trezorier chiar mai strict decât predecesorul său conservator Wolfgang Schauble.

Oettinger este un oficial de rang înalt în Partidul Creștin Democrat, de Guvernământ, condus de Cancelarul Angela Merkel.