ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană, prin vocea unuia dintre purtătorii săi de cuvânt, spune că România și Bulgaria îndeplinesc condițiile pentru admiterea în Spațiul Schengen.

Decizia admiterii celor două țări în zona de liberă circulație trebuie luată, însă, de toate statele membre, amintește același oficial.

Aderarea la Schengen a fost, de altfel, unul dintre subiectele abordate de premierul Dacian Cioloș cu mai mulți oficiali europeni în februarie, în timpul vizitei făcute la Bruxelles.

„Am raportat asupra criteriilor de aderare, pentru a ne asigura că Bulgaria și România se califică pentru aderarea la Spațiul Schengen. Din punctul nostru de vedere, condițiile sunt îndeplinite, dar va fi necesară o decizie unanimă a țărilor membre”, a spus Mina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, conform Digi 24.