ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Comisia Juridică a votat pentru neînceperea urmăririi penale a premierului, dând aviz negativ, cu 18 voturi împotrivă, 7 voturi pentru. Mâine, la ora 10.00, se va da votul în plen, în Camera Deputaţilor. 

Premierul Victor Ponta a ajuns la Comisia Juridică, acolo unde și-a susținut punctul de vedere, informează B1 TV. Acesta nu a venit însoțit de avocat. 

Victor Ponta a mai venit la Comisia Juridică în cursul dimineții, dar nu a stat foarte mult timp. 
La ieșirea de la audieri, Victor Ponta a declarat că ceea ce le-a spus colegilor de la Comisia Juridică este faptul că deciziile politice nu pot fi cenzurate de un procuror.

”Le-am spus ce cred eu ca jurist, și anume, că deciziile politice nu pot fi cenzurate de către un procuror, ci doar cele legale. Deciziile politice sunt decizii politice și atât, și nimic altceva. Orice altă interpretare ne duce în absurd”, a declarat premierul la ieșirea de la audierile din cadrul Comisiei Juridice.

Acum, Comisia va întocmi un raport, care va fi, fie unul favorabil cererii DNA, sau dimpotrivă. Marți la ora 10.00 se va da și votul în acest caz.