ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristina Guseth a fost avizată de comisiile parlamentare pentru funcția de ministru al Justiției, însă s-a ales cu critici dure din partea deputaților și senatorilor.

Guseth a declarat luni, după audieri, că s-a gândit să-și depună mandatul, dar că imediat a reflectat la ce impact va avea activitatea sa pe viitor, recunoscând că încă nu este pregătită pentru această funcție.

”Habar nu avea ce face un ministru al Justiției! A fost cea mai slabă candidată de când sunt membru al Comisiei și am fost prezent la audieri la vreo 7 miniștri. Ea a spus că sunt miniștri în Europa, la Justiție, care nu au studii juridice. E adevărat, dar nu a spus totul până la capăt: ei sunt politicieni, nu tehnocrați ca ea. Doi dintre ei au mai deținut portofolii de ministru. Nu înțelege care e rolul ministrului de Justiție. Nu a știut răspunsurile la întrebări elementare, cele mai simple întrebări”, a spus Șerban Nicolae la B1 TV.