Comisia de Apărare din Senat a dat aviz pentru achiziția rachetelor Patriot

Comisia de Apărare din Senat a adoptat în unanimitate raportul privind legea ce vizează achiziția rachetelor Patriot.
„Discutăm de acest proiect de lege (achiziția rachetelor Patriot – n.r) în cadrul parteneriatului strategic între România și SUA. Este un efort colectiv care plasează România într-un club select al apărării europene și mondiale prin această achiziție a sistemului Patriot. Pentru Armata Română, acesta reprezintă doar un prim pas, anul acesta achiziționăm primul sistem din cele șapte”, a precizat Fifor în ședința Comisiei de Apărare.
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, l-a întrebat ce s-a întâmplat cu cvorumul de la ședința precedentă a Comisie de Apărare din Senat, pe a cărei ordine de zi se afla proiectul de lege privind achiziția rachetelor Patriot.
Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a anunțat că primul sistem Patriot va fi achiziționat de către România în a doua jumătate a anului 2019, iar în 2020, acesta va deveni operațional. Comisia de Apărare din Senat a adoptat, luni, în unanimitate raportul privind legea ce vizează achiziția rachetelor Patriot.
„Discutăm de acest proiect de lege (achiziția rachetelor Patriot – n.r) în cadrul parteneriatului strategic între România și SUA. Este un efort colectiv care plasează România într-un club select al apărării europene și mondiale prin această achiziție a sistemului Patriot. Pentru Armata română, acesta reprezintă doar un prim pas, anul acesta achiziționăm primul sistem din cele șapte”, a precizat Fifor în ședința Comisiei de Apărare.
De asemenea, el a precizat că, în perioada următoare, Guvernul va veni și cu alte proiecte de lege privind achiziționarea altor echipamente.
„Am primit scrisoarea de acceptare din partea Guvernului SUA pentru achiziționarea a șapte sisteme de tip Patriot, configurația 3 plus. La aceastea se adaugă echipamentele aferente, piese de schimb, echipamente de mentenanță, servicii de instruire, echipamente criptografice cu regim special, precum și pachetul de suport logistic inițial. Discutăm de acest proiect de lege în cadrul parteneriatului strategic între România și SUA. Sistemul urmează a fi operațional în 2020 și nu face altceva decât să deschidă programele mari de înzestrare pentru armata Română”, a spus Fifor.
Totodată, Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a susținut, în ședința Comisiei de Apărare, că sistemul Patriot permite integrarea și combaterea amenințărilor aeriene în afara frontierelor țării.
„Este important de subliniat că permite o planificare a strategiei de apărare aeriană pe termen lung datorită faptului că partea de hardware și software poate fi upgradată. De asemenea, permite o planificare operațională integrată conform nevoilor forțelor aeriene și terestre”, a spus Ciucă.
Pe același subiect

Zoe Dantes: Băncile lui Cîțu și coleturile lui Ciucă & Ciolacu - Mărul otrăvit al șarpelui!

Zoe Dantes: CINE SUNT VINOVAȚII?

3 mai 1997: 25 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: TRATATUL CU UCRAINA. Cum au fost cedate teritorii ale patriei-mamă la îndemnul lui Silviu Brucan - Bruckner și prin mâna lui Adrian Severin - Skvosnik, nepot al Anei Pauker

Av. Elena Radu: De ce este ILEGAL și NECONSTITUȚIONAL Recensământul Populației și Locuințelor din România. Sesizare CASD către Avocatul Poporului

UDMR-istul Eduard Novak, ministrul Sportului, a refuzat să recite din Imnul României. VIDEO

A FUGIT DIN ȚARĂ! Sorin Oprescu condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mita, grup infracțional organizat, spălare de bani și abuz în serviciu. DECIZIE DEFINITIVĂ pentru fostul primar și senator PSD, urmaș de agenți NKVD
Recomandările noastre
Persoane: Mihai Fifor Teodor Meleşcanu
Locații: București
Subiecte: Rachete Patriot
Organizații: Armata Română Ministerul Apărării Naționale
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)