ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a comentat pe blogul său vacanța președintelui Klaus Iohannis în Germania. Jurnalistul îl critică pe președinte, spunând că odată cu plecarea sa în vacanță acesta nu a mai dat niciun semn, comparându-l cu alți lideri europeni care au creat știri zilnic în presa din România.

"Deși a dispărut o săptămînă nu numai din viața politică a României, dar și din spațiul public (lideri străini, precum Putin, Erdogan, Merkel, au creat știri zilnice în presa din România, în timp ce președintele țării n-a creat nici una, nici măcar știrea că n-a creat nici o știre), lui Klaus Iohannis nu i s-a simțit lipsa. Dar nu numai atît. Citind știrea din Evenimentul zilei, joi spre vineri, pe la  10 noaptea, m-am năpustit asupra site-urilor să văd dacă Klaus Iohannis s-a întors în țară din vizita sa privată, așa cum ne spunea Comunicatul din 17 august 2016. Toate strădaniile mele au fost zadarnice. De a lungul și de a latul presei românești nu se sufla o vorbă despre revenirea lui Klaus Iohannis în țară”, a scris Cristoiu pe blog.

Acesta a adăugat într-un mod ironic că și în cazul în care Iohannis nu ar mai veni deloc în țară, nimeni nu și-ar da seama pentru că oricum modul în care conduce România este destul de absent.

„Judecînd după indiferența față de persoana președintelui, și dacă Klaus Iohannis n-ar mai fi revenit niciodată în țară, nu cred că s-ar fi sesizat cineva în România, nici măcar pe jumătate beat, stare în care-ți pui întrebări dintre cele mai neașteptate, gen, dar Președintele nostru, pe unde o mai fi? Toate aceste lucruri n-au de ce să ne surprindă. În cei doi ani de mandat, Klaus Iohannis a fost mai mult decît absent din viața țării. Și cu toate acestea, nimeni din presă, din politică, din opinia publică n-a fost intrigat. Absența sa a devenit o realitate de tăria unei legi a firii. Cînd plouă ne udăm. O astfel de realitate nu ne intrigă din clipa în care am ajuns la o minimă conștiință de sine. O luăm ca atare și ne cumpărăm din timp umbrelă. Am avut prilejul astfel să ne convingem de un adevăr care ne-a scăpat în anii postdecembriști, fie și pentru că toți președinții de pînă la Klaus Iohannis  au depus însemnate eforturi pentru a fi prezenți în viața României: România poate exista – și încă bine - și fără președinte!”, a mai spus Cristoiu.