ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia cu privire la conducerea interimară a PNL va fi luată marți, în ședința Biroului Permanent Național. Potrivit unor surse, din Biroul Permanent interimar vor face parte cei mai buni oameni din PNL, în frunte cu Raluca Turcan, lidera filialei PNL cu cel mai bun scor al liberalilor la alegerile parlamentare.

„Vom decide cine va asigura interimatul în PNL în ședința BPN de marți. Discuția din această seară a fost una informală cu liderii partidului care au luat scoruri peste media pe țară. Nu s-au luat decizii.

Meritocrația și cei care au luat scoruri bune, aceelea vor fi propunerile pe care le vom face Biroului Politic Național pentru funcțiile devenite interimare. Așa mi se pare firesc și normal să afle și colegii mei. Obiectivul pe care mi l-am propus a fost să susțin oameni care au avut rezultate.

Că vom alege o conducere mai suplă, că vom avea un interimar, că vom conduce cu o Comisie din 6 sau din 10, BPN de mâine le va decide. Voi avea o propunere pentru colegii mei”, a comunicar Alina Gorghiu, la finalul discuțiilor de luni.

Potrivit unor surse, în ședința s-a pus problema ca cei mai buni oameni din PNL să facă parte din Biroul Permanent interimar, în frunte cu Raluca Turcan.

În cazul în care Biroul Politic Național o va susține pentru ocuparea acestei funcții, după ședința programată marți, Turcan va avea ca principală misiune organizarea Congresului de la începutul anului viitor.

PNL Sibiu a câștigat alegerile în județ, obținând 39,52% la Camera Deputaților și 39,87% la Senat, cu mai mult de zece procente față de următorul clasat, PSD, care a obținut 28,20% la Camera Deputaților și 27,69% la Senat, a anunțat Biroul Electoral Județean (BEJ).

Președintele PNL, Alina Gorghiu și secretarul general, Ilie Bolojan și-au anunțat demisiile, luni, ca urmare a rezultatul foarte slab de la alegerile parlamentare.