Deputatul PSD, Șerban Nicolae, susține că legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex devine posibilă din cauza rezultatelor Referendumului pentru familie.  Conform acestuia, Codul Civil ar putea deveni neconstituțional pentru că în Constituție stipulează că mariajul este între „soți”, nu între un bărbat și o femeie.

„Rezultatul referendumului chiar este o victorie a homosexualilor. Nu pentru că ar fi majoritari. Ci pentru că majoritatea a urmat argumentele lor sau le-a acceptat cu indiferență. De ieri, dispozițiile Codului Civil ce definesc căsătoria ca fiind încheiată între bărbat și femeie sunt susceptibile de neconstituționalitate. Pentru că în Constituția României căsătoria se încheie „între soți” ”, a scris Nicolae, pe facebook.

Șerban Nicolae este jurist.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.