ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs cu ocazia primirii ambasadorilor acreditați în România, Sandra Pralong, consilier prezidențial la Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, a fost surprinsă dormind, potrivit stiripesurse

Sandra Pralong pare să fi adormit încă de la începutul discursului președintelui Klaus Iohannis. Era abia minutul doi al discursului, iar consilierul prezidențial căzuse într-un somn adânc.

Nici nu mai punem la socoteală că Iohannis vorbea fix pe domeniul de activitate al consilierului prezidențial, aceasta fiind responsabilă de relația cu românii din diaspora. VIDEO 1:

 
De asemenea, în cadrul primei sale apariții publice din acest an, Iohannis a pronunțat greșit numele unei țări, pe care a vizitat-o chiar în 2023, în cadrul turneului din America de Sud. Este vorba de statul Chile, al cărui nume a fost pronunțat stâlcit de președinte: „Kile” (după cum se poate auzi în filmarea oficială a evenimentului, la minutul 14:34).

„În 2024, România vizează intensificarea colaborării cu Africa și continuarea programelor destinate partenerilor africani, cu accent pe educație și transferul de expertiză. În aceeași logică s-au înscris și vizitele din aprilie 2023 din America Latină, în Brazilia, Kile (Chile – n.r.) și Argentina, ocazie cu care am reafirmat interesul României, dar și al Uniunii Europene, de a dezvolta dialogul politic la nivel înalt”, a spus acesta.
 
Sandra-Marylin-Andreea Pralong, fosta președintă a Fundației lui Soros din anii '90, nu a fost singura trimisă pe tărâmul viselor în Pădurea Adormită de la Cotroceni, după cum arată și acest mic fragment - VIDEO 2: