ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul Dacian Cioloș i-a eliberat, la cerere, pe Teodor Meleșcanu, din funcția de consilier de stat din Cancelaria primului ministru, și pe Mirel Palada, din funcția de consilier de stat.

Viorel Traian Lascu și Erika Stanciu au fost numiți, tot prin decizii ale șefului Executivului, secretari de stat la Mediu.

Anne Rose Marie Jugănaru a fost și ea eliberată din funcția de secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. 

Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Teodor-Viorel Meleșcanu a fost numit consilier pe probleme de securitate și apărare de Victor Ponta, în noiembrie 2014. Anterior, el deținuse funcția de director al SIE.După primul tur al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, Meleșcanu a deținut și funcția de ministru al Afacerilor Externe, în condițiile în care Titus Corlățean și-a dat demisia, din cauza scandalului legat de votul din diaspora. Pe fondul aceluiași scandal, Meleșcanu a deținut conducerea MAE doar opt zile, fiind înlocuit ulterior de Bogdan Aurescu și devenind consilier al premierului.

Mirel Palada a fost de purtător de cuvânt al Guvernului Ponta. În septembrie 2014, în urma unor comentarii pe Facebook la adresa jurnaliștilor, Palada a fost eliberat din funcția de purtător de cuvânt, dar a rămas consilier al premierului pentru strategii de guvernare.