ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dumitru Dobrev, consilierul USB care a votat în locul lui Nicușor Dan la ședința CGMB de acum două zile, a anunțat că demisionează din funcție.
 
"Luni dimineață îmi depun demisia din funcția de consilier general în CGMB. Îmi pare foarte rău că am afectat imaginea USB și le cer încă o dată scuze colegilor mei pentru cele întâmplate. De asemenea, luni îmi voi prezenta în scris demisia din funcția de vicepreședinte USB și de președinte al filialei USB Sector 4", a anunțat Dobrev pe contul său de Facebook.
 
Consilierul USB, surprins în momentul în care vota la două mâini, a explicat care a fost contextul, susținând că n-a făcut decât să procedeze întocmai precum colega lui de la un alt partid:
 
"Spre sfârșitul ședinței de consiliu de joia trecută, se votau membrii consiliilor de administratie de la diverse instituții, în special spitale. Trecuse faza votului secret (pentru nominalizații in CA) și acum trebuiau votate hotărârile ca atare, prin urmare, un vot formal. Conveniserăm în USB că votăm pentru. La momentul respectiv, Nicușor ieșise pentru câteva minute din sală, iar votul nu se inchidea, în sensul că în sistemul electronic de vot apăreau 49 de voturi din 50 de prezenți. De la prezidiu se făcea presiune că nu se închide votul.

Dintr-un mimetism prostesc, am făcut exact ce văzusem că face în dreapta mea o colegă consilier, de la un alt partid, care votase în locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe înregistrările oficiale, dacă sunt disponibile online). Nu mă scuz și nu acuz. Trebuia să știu că "quod licet Jovi non licet bovi".

Îmi cer scuze colegilor mei și simpatizanților USB pentru că am dat ocazia ca acest fapt să fie exploatat mediatic și să vulnerabilizeze USB.
 
Îmi pun mandatul de consilier la dispoziția Comisiei de etică a USB. Voi fi de acord cu orice decizie se va lua în această comisie."