ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierul onorific al prim-ministrului, Remus Borza, a fost demis, sâmbătă, din funcție, în urma unor declarații făcute la un post TV, care nu reprezintă poziția Guvernului, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

„Exportăm cherestea în loc să exportăm mobilă, exportăm minereuri de cupru și zinc în loc să exportăm echipamente, utilaje. În locul marilor combinate unde intrau 8 milioane de muncitori, astăzi vedem malluri sau mărăcini. (...) Și în 2008 am avut o creștere de 8,5%, ne băteam cu cărămida în piept, aveam investiții străine directe de 9,5 miliarde de euro, record absolut, astăzi, vedeți, la 4 miliarde de euro când intră, zici că am prins pe Dumnezeu de un picior", a spus Remus Borza, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Totodată, potrivit sursei citate, Remus Borza a a avansat  ideea unei noi ordonanțe care să modifice OUG 114/2018 și OUG 19/2019, dar a vorbit și despre o reducere a numărului de bugetari și o scădere a numărului de ministere.

Borza a fost numit consilier onorific al prim-ministrului pe data de 30 mai.