ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Editorial al Washington Post a publicat ieri un editorial intitulat „Un alt pas în erodarea democrației în Europa Centrală”, în care critică atitudinea oficialilor români în fața protestelor de vineri, 10 august.

Washington Post, care s-a remarcat în 2016 prin susținerea fățișă acordată candidatei Hillary Clinton, a scris că „folosirea violenței a fost doar ultima tactică a Partidului Social Democrat într-o campanie neîncetată de a se apăra de consecințele mitei galopante și a altora activități infracționale”.

Washington Post cheamă liderii Uniunii Europene și ai Statelor Unite să „preseze guvernul pentru a anula sau pentru a amenda drastic noile legi (ale justiției). Administrația Trump ar trebui să sancționeze oficialii români implicați în corupție și în folosirea violenței împotriva demonstranților pașnici pe baza legii Magnițki, care a fost creată chiar pentru acest scop. O realizare istorică, consolidarea democrației în fostele statele comuniste din blocul sovietic este în pericol în România, Polonia și Ungaria. Națiunile occidentale trebuie să facă mai mult decât să privească”.

În 2016, același Consiliu Editorial semna un articol prin care arăta susținerea necondiționată a ziarului pentru candidata Partidului Democrat, Hillary Clinton. Intitulat „Hillary Clinton președinte”, articolul afirma că fosta primă doamnă a SUA era „un președinte cu care americanii se pot mândri”, iar Donald Trump ar fi un președinte „îngrozitor”.
 
Articolele semnate de „Consiliul Editorial” reprezintă poziția oficială a ziarului respectiv.