ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe organizații monarhiste s-au reunit, de curând, la Alba Iulia și au constituit Convenția Națională pentru Monarhie Constițutională.
 
Convenția, formată din mai multe organizații pro-monarhie - Mișcarea pentru Regat și Coroană, Mișcarea pentru Regatul României -, a semnat un protocol pe 6 august, prin care își propune susținerea revenirii României la monarhie constituțională.
 
Printre semnatarii protocolului de la Alba Iulia se numără Marius Oprea, Marilena Rotaru. Iată ce-și propune Convenția Națională pentru Monarhie Constițutională:
 
"Mișcarea pentru Regat și Coroană, Clubul Monarhiștilor Români din Uniunea Europeană, 
Mișcarea pentru Regatul României au convenit că, în conformitate cu scopurile fiecăreia, să coopereze pentru susținerea restaurării Monarhiei Constituționale.

Semnarea prezentului Protocol nu va împiedica în nici un fel desfășurarea activităților proprii, organizațiile păstrându-și individualitatea și personalitatea juridică, potrivit statutelor lor.

Prin semnarea prezentului Protocol organizațiile semnatare resping orice tentativă de confiscare politică a Coroanei României. 

Organizațiile semnatare, prin consens, desfășoară acțiuni comune pentru restaurarea monarhiei constituționale în România. În acest sens organizațiile semnatare hotărăsc să acționeze pentru declararea Sărbătorii naționale de 10 Mai ca Zi Națională a României, sărbătorirea anuală a Zilei de naștere a Regelui Mihai precum și înscrierea stemei României Reîntregite pe drapelul național potrivit Legii de la 24 aprilie 1922.

Coordonarea activității Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională este asigurată de un Secretariat compus din 3 membri, desemnați de organizațiile semnatare. 

Secretariatul îi convoacă ori de câte ori va fi necesar, pe reprezentanții organizațiilor Convenției, la propunerea uneia sau a mai multor organizații semnatare, în vederea realizării programelor comune de acțiune pentru restaurarea monarhiei constituționale. În cadrul Convenției, hotărârile se iau prin consens (potrivit regulii unanimității).

Oricare organizație a societății civile care împărtășește idealul restaurării monarhiei este invitată să se alăture Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională.

Așa să ne ajute Dumnezeu! Trăiască Regele!", se arată în comunicatul Convenției.

Protocolul a fost semnat de Marilena Rotaru din partea Mișcării pentru Regat și Coroană, de dr. Dan Marinca din partea Clubului Monarhiștilor Romani din Uniunea Europeană și de prof. Alexandru Cărăușu din partea Mișcării pentru Regatul României.

A fost desemnat și Secretariatul Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională: Marius Oprea propus de Mișcarea pentru Regat și Coroană, Dan Nica, propus de Clubul Monarhiștilor Români din Uniunea Europeană și Alexandru Cărăușu din partea Mișcării pentru Regatul României.

Participanții la reuniunea de la Alba Iulia a organizațiilor monarhiste au evocat personalitatea Reginei Ana și au adresat o telegramă de condoleanțe Familiei Regale a României.