ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 „Copilul trebuie să știe că e necesar să vă anunțe dacă cineva îi cere să-l ajute, îi oferă dulciuri sau daruri, devine prietenos prin orice metode. Trebuie să știe că un adult nu are nevoie niciodată de ajutorul unui copil. Nici să-și caute un animal pierdut, nici să găsească o adresă. Și că cel care cere ajutorul îi întinde o capcană pe care el e destul de isteț ca să o evite. Dacă îl lăsați singur acasă, asigurați-vă că nu spune și altora că e singur, că nu va deschide ușa nimănui și că poate apela la 112 în caz de urgență.”

Sunt sfaturi pentru a preveni disparițiile de copii, pe care le repet de 12 ani. De când am început campania de presă pentru copiii dispăruți. N-am crezut niciodată că cineva va încerca să ducă în derizoriu aceste reguli de bun simț, care protejează viața și siguranța copiilor noștri.

Astăzi însă am văzut-o pe Alina Gorghiu extaziată că a convins, în sfârșit, un copil rămas singur acasă, să-i deschidă ușa. 

 
Nici nu contează discursul ei din acest videoclip electoral, care a parodiat o situație reală. Contează că, din acest filmuleț care circulă acum în mediul online, acolo unde copiii sunt mai activi decât în lumea reală, unii dintre ei vor înțelege că e în regulă să deschizi ușa și persoanelor necunoscute. Ba chiar e indicat, poate e tanti Gorghiu, care bate la ușă, disperată după voturi.

Dacă disperarea asta înseamnă să arunci în derizoriu niște reguli ce protejează siguranța și viața copiilor, înseamnă că n-ai nicio limită în politică. Dar ești foarte limitat, ca om.
„Știți clipul cu mine în campania door to door, când îmi răspunde un copil? Sigur că-l știți (mulțumesc pentru promovare, PSD). Eh, a fost atât de bun, că l-am reeditat. Acum mi-a și deschis. #casanuitifuresandvisul #candmamanueacasa”, scrie Alina Gorghiu pe pagina sa de faceebok.

Știm videoclipul din 2012, chiar Alina Ștefania Gorghiu l-a postat atunci pe youtube.

 
Atunci Gorghiu felicita „puștiul” și pe părinții acestora. Ȋntre timp, devenită mamă, ea și-a reevaluat atitudinea și-a parodiat acea întâmplare. Ȋntr-un videoclip ce are ca scop doar creșterea notorietății sale. Și atacarea adversarilor politici. 

Altminteri, momentul e lipsit de orice logică. De ce ar fi trebuit să-i deschidă copilul ușa, „ca să nu câștige PSD-ul”? Se bazează Gorghiu, în decembrie, pe voturile minorilor? Consideră că părinții acestora vor vota după cum le spun copiii lor? 

Urâtă manevră pentru a crește în sondaje! Mârșavă replică dată copilului care în 2012 n-a vrut să-i deschidă ușa! Și îngrijorătoare iresponsabilitate!

Copii, să nu faceți niciodată ceea ce vă învață tanti Alina Gorghiu! Nu deschideți ușa persoanelor necunoscute, oricâte de disperate ar fi ele după voturi! Dacă auziți pe cineva plângând în prag și implorându-vă să deschideți, sunați-vă imediat părinții. Iar dacă nu reușiți să vorbiți cu ei la telefon, sunați la 112! 

Nu uitați, un adult nu are niciodată nevoie de ajutorul unui copil! Nici să-și caute un animal pierdut, nici să găsească o adresă, nici să câștige alegerile! Când face asta, vă întinde o capcană, pe care voi sunteți destul de isteți ca să o evitați!