ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corina Crețu a avertizat vineri că sunt probleme privind capacitatea administrativă a României, adăugând că birocrația nu s-a redus, iar domeniul transporturilor a pierdut bani. Ea a făcut apel la Ministerul Transporturilor să depună proiecte mature pentru finanțare europeană, cum ar Sibiu – Pitești, Pitești – Constanța sau podul de la Brăila, scrie Mediafax. 

 „Sunt probleme privind capacitatea administrativă, nu s-a redus birocrația, iar domeniul trasporturilor este unul în care România a pierdut bani. Analizăm proiectul de metrou Gara de Nord – Otopeni, ultimul proiect depus de România pe Programul Operațional Infrastructură Mare și nu mai avem proiecte noi, în afară de fazarea proiectelor de apă și canalizare. Este important să se vină cu proiecte noi pentru că, începând de anul viitor, se termină proiectele fazate până în 2020. Vestea bună este că aceste proiecte se vor termina, vestea proastă este că deja consumă din ceea ce ar fi trebuit să fie alocat pe proiecte noi din perioada 2014 – 2020. Fac un apel la Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte mature, Sibiu – Pitești, Pitești – Constanța, podul de la Brăila. Avem bani să începem din această perioadă de programare studiul de fezabilitate pentru autostrada Montană. Avem bani din Programul Operațional de Infrastructură Mare, sunt surprinsă că toți primarii îmi spun că nu sunt bani, dar la CE ultimul proiect sub analiză este metroul Gara de Nord – Otopeni”, a spus Crețu. 

Potrivit acesteia, deși se spune că reprezentanții CE îngreunează lucrurile privind absorbția fondurilor europene, s-a constatat un fenomen și anume faptul că unele state membre adaugă, prin ghiduri, tot felul de condiționalități în plus față de regulamentele europene.   

„Avem întârzieri în toate statele membre, datorită adoptării târzii a legislației privind perioada 2014 - 2020 și spun că trebuie să învățăm din lecțiile trecutului”, a explicat Corina Crețu. 

Corina Crețu a participat, vineri, alături de comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, la Facultatea de Studii Europene a UBB la un dialog cu cetățenii intitulat „Un buget modern pentru o Uniune mai puternică”, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, și europarlamentarul Daniel Buda.