Klaus Iohannis a declarat tot timpul că cele șase case pe care le deține în Sibiu au fost achiziționate cu banii câștigați din meditații.

Cornel Nistorescu vine cu o nouă teorie într-un editorial din Cotidianul în care scrie despre cum s-au făcut unele retrocedări în Sibiu de către „Grupul Etnic German” cu ajutorul unei ordonanțe de urgență date în guvernarea Adrian Năstase.

Conform unui ministru al Finanțelor din România, bunurile retrocedate ar fi în valoare de 14 miliarde de euro, fiind vorba despre „clădiri istorice, școli, Muzeul Brukenthal, despre zeci și zeci de proprietăți de pe tot întinsul țării”.

„Klaus Iohannis a avut o preocupare neobișnuită pentru proprietăți. Întîi s-a preocupat de case pentru el însuși. Din banii obținuți pe meditații (și pe care nu i-a declarat niciodată autorităților, spre a fi impozitați, și pentru care, după 1990, nici n-a mai avut timp), a încercat să cumpere cele 7 case care îi aduc și bani, dar și nenumărate necazuri și înjurături. Dar meditația cea mai lungă și cea mai fructuoasă nu a fost la Fizică, ci la recuperarea proprietăților Grupului Etnic German, confiscate prin decret regal în octombrie 1944. Ce rol o fi avut Klaus Iohannis în modificările aduse OUG 83/2004, devenită Legea 66/2004, nu avem de unde ști. Cert este că guvernul Adrian Năstase a adoptat o ordonanță de urgență devenită Legea 66/2004, care pare a fi fost scrisă după o negociere la Sibiu sau la Berlin. Oricum, concesia făcută de guvernul Năstase n-a prevăzut că pot fi restituite și bunurile unor organizații criminale sau fasciste.

Din anul 2000, de cînd a devenit primar al Sibiului, Klaus Iohannis a stat cu ochii pe bunurile confiscate de la GEG. Capitala Culturală Europeană stabilită la Sibiu, mai ales că era o inițiativă românească sprijinită și de cancelarul Helmut Kohl încă din 1998 (cînd Klaus Iohannis nu era încă primar), a venit ca o mănușă. Frenezia culturală desfășurată în anul 2007 în Capitala Culturală Europeană a fost anul ideal pentru operațiunea de recuperare a proprietăților naziste. Cînd toată România se bucura de evenimentele culturale, pe tăcute (nu noaptea, ca hoții, cum se strigă acum!?) și fără nici o contestație din partea primăriei unde tot Iohannis era primar, FDGR, cu Iohannis președinte, a cerut instanței să recunoască organizația sa ca fiind „succesoarea în drepturi" a Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe). Numai că Deutsche Volksgruppe era o organizație de drept public, înființată în baza unui acord între D. Manoileanu și Joachim von Ribbentrop și implicată în crime, în mobilizat soldați din România pentru armata lui Hitler. De asemenea, există documente care atestă implicarea Deutsche Volksgruppe în confiscarea sau în cumpărarea subevaluată de proprietăți ale evreilor.

Presupun că recuperarea bunurilor Grupului Etnic German, considerat fascist, criminal și interzis în baza Convenției de Armistițiu din 1944, nu este o simplă operațiune a primarului de Sibiu. Fără sprijinul guvernului A. Năstase și mai tîrziu al lui E. Boc și fără diligențe din afara României, un asemenea transfer nu s-ar fi putut produce. Cine vrea poate găsi în interiorul ziarului tipărit facsimile după decretul regal de interzicere și confiscare, după sentința de echivalare, dar și după operațiunile desfășurate de Deutsche Volksgruppe. Studiul reputatului istoric Ioan Scurtu, publicat tot în Cotidianul (ediția tipărită), confirmă pe deplin situația extrem de neplăcută pentru președintele României.

Oricum, o simplă judecătoare din Sibiu nu se putea opune și nu putea apăra Convenția de Armistițiu. Și, astfel, peste noapte, în plin an al Capitalei Culturale Europene, bunurile unei organizații naziste au trecut de la statul român la organizația condusă de Klaus Iohannis și la biserica la care îl vedem mergînd cu atîta sîrg în mai toate duminicile.

Merită precizat că bunurile recuperate de FDGR, conform unui ministru al Finanțelor din România, ar fi în valoare de 14 miliarde de euro. Este vorba despre clădiri istorice, școli, Muzeul Brukenthal, despre zeci și zeci de proprietăți de pe tot întinsul țării. Unele, venind de la statul român, nu de la familiile de sași sau cele confiscate ori cumpărate de la evrei, urmează a fi identificate. Altele sunt revendicate și nu au fost încă preluate.

Cum a dovedit Klaus Iohannis că FDGR este moștenitorul (succesorul) lui Deutsche Volksgruppe? Numai de dragul proprietăților, unele dintre ele deloc curate? Sau odată cu ele a mai moștenit și cuvinte, gesturi, propoziții și înclinații disciplinare?

În același timp, în privința antisemitismului, Klaus Iohannis s-a arătat a fi cel mai diligent președinte al României. A propus înființarea unui Muzeu al Holocaustului, la București, și va face diligențe, pentru că are „ambiția ca România să devină un centru est-european pentru antisemitism".”, a scris Cornel Nistorescu.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews