ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Cornel Nistorescu a scris joi într-un editorial publicat în ziarul Cotidianul că momentul „preluării de către stat” a insulei Belina din județul Teleorman nu are legătură cu grija pentru ecologie sau justiție, ci reprezintă un spectacol politic menit „să facă un eveniment din ce nu era o știre”, mascând astfel incapacitatea ministrului Mediului de a produce un lucru serios, ca de exemplu să înceteze tăierile ilegale de păduri în România. 

„Ministrul Mediului, un ridicol personaj anti-politică și speriat de clorofilă, a încercat să facă un moment politic din preluarea, de către stat, a Insulei Belina, care era oricum a statului român.

-Oh, Belina! a exclamat el pe malul apei, încercînd să-l mai belească o dată pe Liviu Dragnea. Costel Alexe Cutare, de la Ministerul Mediului (minister inexistent, în ultima vreme!), nu vede bine pe unde merge, ca să mai vadă și pe unde se taie pădurile sau pe unde ar putea evolua lucrurile. Oricum, trimis să transforme o imaginară preluare a insulei într-un cap în gură dat PSD-ului și lui Liviu Dragnea, a spus:

„(…) Vreau să-i asigur pe toți românii, că toate aceste clădiri vor fi inspectate tehnic și bunurile vor fi inventariate, iar, în urma unei analize pe care o vom face cu colegii de la Apele Române, vom lua o decizie cu privire la destinația viitoare a acestei zone (…)”.

Vax albina! Propoziții căzute dintr-o nucă! Atît! Ministrul acesta cu frunte îngustă trebuia să facă un eveniment din ce nu era o știre. Nefiind capabil să producă un lucru serios, sau, măcar, o informație folositoare, el s-a aruncat, încă o dată, la gîtul deținutului de la Rahova. În primul moment, n-am înțeles ce l-a apucat pe acest Costel Cutare. Liviu Dragnea nu mai este subiect de dispută politică de peste un an. PSD-ul s-a speriat de moarte de condamnarea fostului său președinte. Marcel Ciolacu îl consideră cauza dezastrului în care se află, drept pentru care, călcat în picioare și de presă, de funcționarii europeni și de mafia multinaționalelor, Liviu Dragnea este doar un loc comun. Adică banditul din politica românească, sancționat de statul democratic (și el aflat sub controlul unor bandiți ceva mai spilcuiți și fără dosare penale în curs!)”, a explicat Cornel Nistorescu.

Jurnalistul consideră că tărăboiul pe statutul insulei Belina este, în întregime, fals și exagerat, deoarece concesionarea acesteia a fost făcută legal, ca alte sute de astfel de contracte încheiate în România pentru diverse proprietăți publice. Însă de scandalul „Belina” era nevoie pentru demolarea lui Liviu Dragnea, decisă la nivel european din cauza planurilor acestuia de a taxa multinaționalele pe teritoriul României.

„Mai este Liviu Dragnea un pericol? Sau Klaus Iohannis, binomul și presa, aflată la remorcă, nu mai au despre ce vorbi? S-au poticnit și gîfîie la „succesuri” și, cînd simt că alunecă în penibil, se aruncă, iar, cu picioarele, pe capul lui Liviu Dragnea?

Tărăboiul acesta cu Belina este, în întregime, fals și exagerat. Trecerea din proprietatea publică a statului la Consiliul Județean Teleorman s-a făcut cu respectarea legii, iar contractul de concesiune a fost legal, ca alte sute de contracte de concesiune încheiate în România pentru diverse proprietăți publice. Geaba a descoperit Rise Project un geamantan cu acte (livrate de bieți!). Documentele privitoare la ilegalitățile comise în preluarea Insulei Belina n-au apărut pînă azi. Pentru că nu există. Concesionarea Insulei Belina a fost legală și, dacă titularul contractului (beneficiar și el de contracte cu statul, ca toți clienții de rahat ai PNL-ului) nu s-ar fi săturat de tărăboiul creat, ar fi rămas în concesiune pentru următoarele decenii. De scandalul Insulei Belina era nevoie doar pentru demolarea lui Dragnea. Ca și de scandalul casei din Brazilia, întreținut tot de Rise Project. Și pe care n-a văzut-o nimeni. În schimb, nimeni n-a făcut valuri pe seama pămînturilor de la Nana! Cele 298 de hectare de la Nana au fost trecute, ilegal, din proprietatea statului român la Consiliul Județean, care, la rîndul său, l-a repartizat țăranilor spre a ajunge la Traian Băsescu și la Elena Udrea. De aceea, a și fost pus sub sechestru de DNA! Era vorba de un pămînt mănos, preluat, fără respectarea legii, de la Stațiunea de Cercetare Agricolă de la Fundulea. Golănia cu pămînturile de la Nana nu trebuia să devină un subiect european. Și n-a devenit! Insula Belina, da! Chiar dacă mai umblă cu lupa, să găsească o ilegalitate și instigă proletarii să strige ce mare abuz și ce corupție s-a petrecut acolo!

Liviu Dragnea este un caz european din cauza planurilor sale de a taxa multinaționalele pe teritoriul României și din cauza faptului că nu era la remorca Popularilor Europeni. Felul rudimentar, autoritar și de vechil, în care și-a condus partidul n-a deranjat pe nimeni. PSD-ul s-a supus orbește, pînă cînd l-a văzut la pămînt. Tupeul său, de a pune la rînd trei jalnici mediocri în fruntea Guvernului României, a fost înghițit fără crîcneală. Abia după „pîrlirea” cu paie și procese a mistrețului, s-au mai auzit voci. Nimeni nu l-a taxat pentru promovările aberante, pentru impostori puși în fruntea unor instituții, pentru improvizații economice și sociale cumplite. Nici măcar pentru tupeul de a-și căra ibovnica la Congresul PSD. Cei mai mulți s-au înghesuit să o scălde în momele și bezele! Toate acestea erau treaba PSD-ului, nu a DNA-ului sau a politicienilor europeni.

Eliminarea lui Liviu Dragnea din politică era un lucru necesar. Dar de către PSD și pe cale democratică și nu cu argumentele pentru care a fost descalificat și încarcerat teleormăneanul. Poveștile vorbesc despre tot atîtea afaceri ale lui Dragnea cîte au comis și predecesorii și urmașii săi din PNL sau din partidul său. Din păcate, nedovedite! Condamnarea lui Liviu Dragnea, indiferent pe cîți a răcorit, este o operațiune europeană și de servicii secrete românești, făcută cu mîna Binomului și a justiției de la vîrf, din țara noastră. Și, din cînd în cînd, cîte un subiect reîncălzit de PNL și Iohannis cînd nu știu ce să mai zică”, este de părere jurnalistul Cornel Nistorescu.

Editorialul semnat de acesta poate fi citi integral în Cotidianul.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews