ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministru Justiției, Tudorel Toader, „o ia pe calea procedurilor legale și propune niște modificări care încurcă teribil toată armata aciuată sub umbrela atribuțiilor prezidențiale”, scrie directorul Cotidianului, Cornel Nistorescu, despre propunerile de lege făcute Ministerul Justiției.

„Toată puterea cu care președintele României juca tontoroiul deasupra instituțiilor și arăta cu degetul spre cei care trebuie eliminați, adică dirijorul campaniei anticorupție, se poate topi ca lumînarea”, afirmă jurnalistul în editorialul intitulat „PSD se ia de gât cu binomul”.

Jurnalistul consideră că noile prevederi de lege propuse de Ministrul Justiției, „România poate provoca un șoc tot în România. Statul este obligat să se îndrepte împotriva magistratului care a comis abuzuri generatoare de prejudicii, nu orice drucăr sau popîndău fără experiență pescuit din provincie poate fi promovat la DNA sau la Parchetul General pentru a lua gîtul la ordin. Nu orice judecător voluntar poate accede în posturi importante, nu orice procuror poate deveni călău de politicieni.

Legile Justiției, croite după mintea Monicăi Macovei sau a lui Traian Băsescu, se află în fața primei tentative importante de revizuire. Efectul adoptării ar fi o echilibrare a puterilor, o limitare a puterii de control, comandă și baricadă a președintelui”.

Directorul Cotidianului consideră că protestele de alaltăieri sunt motivate politic.

„Hazul este total. Toți adversarii de moarte ai PSD-ului, foștii anticomuniști de profesie, au ieșit la rampă și anunță proteste. Cum să rămînă Kovesi fără proptea, cum să coordoneze Ministerul Justiției Corpul de Control sau să se implice în numirea procurorului general sau a șefului DNA? Ce dacă atribute similare există și-n alte țări democratice, inclusiv în SUA?
Cîtă vreme ministrul Justiției este susținut de PSD, el trebuie legat de mîini și de picioare. Cînd o fi omul președintelui, vom mai vedea. Atunci sunt valabile toate ideile și inepțiile Monicăi Macovei. Pînă atunci, jos cu ministrul pus de PSD și huo la orice modificare de lege, indiferent că este logică sau nu”, conchide Nistorescu.