ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua Unirii, sărbătorită la Iași, nu a beneficiat de prezența lui Klaus Iohannis, președintele preferând să trimită un mesaj ce a fost citit în fața mulțimii care l-a huiduit copios pe șeful statului.

Cornal Nistorescu a scris un editorial în Cotidianul în care a analizat mesajul transmis de cetățenii din Iași președintelui României, care s-ar afla într-o continuă scădere de popularitate.

„Dulcele tîrg al Ieșilor devine o referință în plus. Arată cu mare precizie starea Președinției și grosimea obrazului la care a ajuns titularul acesteia. Marți, la sărbătorirea (nu comemorarea) Zilei Unirii, mulțimea i-a fluierat numele. Mesajul său a trecut în liniște. Era de lemn și a fost ignorat. Nu curgea cu aerul că propune vreo idee. În schimb, la final, Klaus Iohannis a aflat ce nu i-au spus nici tinerii și nici ofițerii SPP scoși în Piața Universității. Adică stă prost cu popularitatea. Că se duce la vale cu credibilitate cu tot. Apropo de acoperiți! Agitația din cursul săptămînii trecute are rădăcini adînci în felul în care a tratat Klaus Iohannis retragerea lui Florian Coldea. Pe lîngă acoperiți pe care instituția nu-i recunoaște, la demonstrația de duminică seară au fost prezenți toți oamenii Unității 0632 din spatele Mitropoliei, unde își au sediul așa-numiți pictori și artiști, oameni specializați în filaje și urmăriri. Ei au fost botezați așa din cauza îmbrăcămintei și a figurilor anti-ofițer pe care le adoptă.

Ziceam despre declinul președintelui, despre care dînsul știa mai dinainte. De-aia nu s-a urnit la Iași. Și a căutat un pretext să fie prin altă parte. Se temea de Iași ca de dracu', sondajele arătîndu-i că s-ar putea s-o încaseze. Acolo au furat-o în momentele lor de declin și Ion Iliescu și Traian Băsescu. Valul de fluierături n-a fost însă prea puternic. Se putea și mai rău. Întrebarea mea este una banală. Dacă s-ar fi dus, ieșenii ar fi stat la fel de cuminți și de tăcuți ca musafirii de la Muzeul de Artă Cotroceni? Discursul ar fi sunat la fel? Merită să citim și să cităm măcar o parte din mărețul discurs din muzeul în care Klaus Iohannis a îmbrăcat haina lingvistică a marelui patriot: „Eu îmi doresc o națiune puternică. Eu îmi doresc o națiune de oameni mîndri și liberi. Românii sunt mîndri și liberi și îmi doresc o națiune condusă de politicieni integri, îmi doresc o națiune condusă de politicieni competenți! Orice altceva pentru mine este prea puțin, iar pentru a obține acest lucru, pentru a atinge acest obiectiv, pentru mine nici un preț nu este prea mare".”, a scris Cornel Nistorescu.

Vezi AICI întregul editorial