Cornel Nistorescu a scris un editorial în Cotidianul în care a analizat decizia profesorului Leon Dănăilă de a se înscrie pe listele PNL pentru alegerile parlamentare.

Jurnalistul începe editorialul povestind o întâmplare la care a fost martor, medicul fiind în centrul atenției și salvând viața soției unuia dintre prietenii săi.

„Săptămâna trecută a trebuit să țin pumnii unui prieten. Pe neașteptate soția lui a fost dusă la Spitalul Obregia. A doua zi dimineața a fost dusă în sala de operație și deschisă la cutia craniană. Avea un anevrism mai vechi și plasat urât, într-o zonă extrem de dificilă pentru o intervenție. Ore întregi am stat ca pe jăratic, mușcând buzele și strângând din măsele, învârtindu-ne ca în cușcă. După aproape patru ore de operație a venit prima veste. A fost bine, nespus de bine, noroc că a beneficiat de mâna lui Leon Dănăilă. Prietenul meu cel încercat de emoții și spaime se încânta singur, zicând:

- Ce noroc pe mine, ce noroc, să ajungă pe mâna unui geniu. Altfel o pierdeam!”, a povestit Nostorescu.

Nistorescu își dă cu părerea apoi despre decizia medicului Leon Dănăilă de a face parte din PNL, precizând că lumea politică este prea mică pentru calitatea umană a acestui chirurg providențial.

„Am rămas încremenit. Profesorul Leon Dănăilă cap de listă la PNL! Ceva între o găselniță politică și o enormitate. Ce să caute un asemenea om în politică? Oricum, cinismul și mizeria lumii politice nu s-ar bloca în fața modestiei și performanțelor profesionale ale marelui profesor. Ba poate că le-ar îneca. O gură de oxigen într-o atmosferă împuțită ce reprezintă? Doar mulți oameni bolnavi pierduți printr-o mișcare politică tembelă. În loc ca aceștia să beneficieze de mâinile de aur ale profesorului, crește rândul la coadă al bolnavilor disperați. Asta pentru că salvatorul și idolul lor este dus în parlament pe post de dovadă a schimbărilor operate în clasa politică, schimbări inițiate, vezi Doamne, de toți șefii de partide, dar împlinite cu adevărat doar de Alina Gorghiu și Klaus Iohannis”, a mai spus jurnalistul.

Cornel Nistorescu a adăugat că este de părere că locul medicului este în sălile de operații, acolo unde salvează lumea, politica fiind nesemnificativă pentru genialitatea sa.

„Cui folosește acest geniu al chirurgiei scos de politică din sălile de operație? Ce vor face bolnavii condamnați fără intervențiile sale miraculoase? Le dă PNL-ul un alt chirurg din rezerva de cadre? Dau înapoi liberalii din viața lor niște zile și niște săptămâni acestui mare profesor pentru timpul pierdut fără sens în parlament? Chiar merita sacrificată știința acestui mare profesor pentru ca Alina Gorghiu să se poată fuduli? Credeți că atunci când Leon Dănăilă căuta sprijin pentru tipărirea ultimului său tratat liberalii i-au sărit în ajutor? Chiar vă imaginați că au făcut cerc în jurul său și s-au străduit să-i editeze cartea? Sunt convins că nu i-au trecut pragul. Eventual i-au dat un telefon atunci când au avut un bolnav ajuns în mâinile sale. Și apoi, când au fost loviți de ideea de a-l trece pe lista candidaților propuși de PNL pentru București, și-au frecat palmele și vor fi zis în gândul lor că ne-au închis gura. Să fiu bine înțeles. Îl admir pe profesor. Ne-a făcut mult bine și multă cinste. Dacă își dorește, se poate retrage și în parlament. Dar dacă nu, atunci ar trebui să se mai gândească. Mâinile sale de aur, cele care au dat viață atâtor compatrioți și care mai pot salva atâtea vieți, nu trebuie să se odihnească în Parlament”, a mai spus Cornel Nistorescu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews