ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cornel Nistorescu scrie că premierul Tudose este „un personaj găunos, fără priceperi în managementul unei instituții mai mici sau mai mari”. Jurnalistul îl caracterizează pe prim-ministru ca pe un personaj care folosește „propozițiile de tractorist afumat” și n-are niciun proiect și nicio viziune.

„Fără îndoială că prezența unui personaj lombrozian cu propoziții de proletar împiedicat în fruntea Guvernului României este rezultatul unor greșeli și, mai apoi, a multor concesii făcute de Liviu Dragnea. Cu un Dragnea de altă anvergură, un sul de car ca Tudose n-ar fi ajuns niciodată ministru și nici premier. Puținătatea cuvintelor sale, caracterul simplist, uneori șchiop al judecăților sale, toate ne arată un personaj găunos, fără priceperi în managementul unei instituții mai mici sau mai mari, necum al unui minister sau al unui guvern. Cele cîteva luni de prestație, propozițiile de tractorist afumat, lipsa oricărui proiect major și a unei viziuni l-au trădat pe bietul Tudose. Mihai Tudose n-a ajuns ministru nici din pricepere, nici din abilitate politică. A fost împins, a fost pus la ordin, a fost soluția disperată înghițită și de Liviu Dragnea într-un moment de mare încurcătură și teamă, imediat după scandalul cu Sorin Grindeanu. Cu alte cuvinte, din cauza lui Liviu Dragnea și a serviciilor pe lîngă care sulul de Tudose se învîrte de ceva vreme avem un premier care pune tălpi alianței politice care l-a votat, care joacă mai degrabă rolul unui frînar ajuns în fruntea guvernului, iar nu al unui politician destoinic, hotărît să scoată căruța din șanț”, notează Nistorescu în Cotidianul.

Directorul Cotidianului spune că lui Tudose îi lipsește bunul simț și se comportă mai rău decât Constantin Dăscălescu, ultimul premier din era comunistă.

„În mintea lui Tudose, nici măcar ipoteza că în istoria României a existat ”nu știu ce coroană” nu prea încape. Cum să îi vină lui să accepte existența unei coroane (lui judecățile îi vin așa cum îi vine strănutul sau urinatul), mai ales că nu are temei legal pentru asta.

Nu știu ce au înțeles cititorii din mîrlănia prim-ministrului față de Coroana României. Pentru premierul României nu are importanță că a trecut prin Războiul de Independență și prin două războaie mondiale. N-are paragraf de lege pentru asta și nu-i pasă. Adică ”nu-i vine”. Așa cum nu le vine multora dintre cei care au muncit din greu la minimalizarea Casei Regale și a Regelui Mihai. Cine a făcut asta? De la începuturi, la pupitrul operațiunii au fost rușii și ofițerii Securității române și, mai apoi, ai SRI, cei care au muncit la gonflarea lui Prins Paul de România și la tentativele de recuperare a averilor regești pentru acesta.

Ce-am înțeles eu din exprimarea grosolană a lui Mihai Tudose? Că omul este mai legat de gîndirea SRI decît bănuiam noi. După cum se poartă, el arată ca unul care mai primește ordine de la băieți. Și în legătură cu Casa Regală, și cu legile justiției, și cu Dragnea și Tăriceanu și cu tot ce au ei nevoie pentru menținerea puterii binomului din spatele președintelui Iohannis.

Pentru că ne-a potcovit cu un premier atât de împiedicat, Liviu Dragnea ar merita o a treia condamnare”, conchide Cornel Nistorescu.