ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Tudose a fost propus de către PSD să formeze și să conducă guvernul. Acesta  este deputat la al cincilea mandat, vicepreședinte PSD, și a fost în două rânduri ministru al Economiei, inclusiv în Cabinetul Grindeanu. Potrivit evaluării PSD care a dus la căderea Guvernului, el nu a avut nicio măsură îndeplinită din programul de guvernare. Tudose a fost acuzat de plagiat în teza sa de doctorat susținută la Academia Natională de Informații "Mihai Viteazul”, sub îndrumarea fostului ministru Gabriel Oprea. De altfel, Mihai Tudose a și cerut, în urma acestui scandal, retragerea titlului de doctor. Mihai Tudose a preluat portofoliul Economiei în februarie, după prima remaniere a Guvernului Grindeanu.

Cornel Nistorescu distruge propunerea lui Liviu Dragnea, despre care scrie că „este omul SRI”.

„Sistemul politic românesc se perfecționează cu fiecare zi care trece. Oameni mai slabi, mai agățați, mai ușor de manevrat ocupă poziții din ce în ce mai importante. Progresul nostru este inexplicabil. Obținem rezultate din ce în ce mai bune cu oameni din ce în ce mai slabi. Cu un trecut prin universitate ca gîsca prin apă, am avut la industrie un om care nu știe ce-i aia o cheie de 19-22 și cum funcționează un atelier de întreținere. O diplomă la o universitate scoasă din spuma mării nu face față nici pe un scaun de secretar de primărie comunală. Și acolo trebuie să ai habar de legislație, să știi de acte și să pricepi mersul lumii necăjite.

Ce merite are Mihai Tudose? Ce performanțe a înregistrat marele nostru economist? Ce studii? Ce lucrări? Ce experiență? PSD-ul ne-a pus în fața unui om care nu depășește opera lui Liviu Dragnea. Nu pot să cred că Mihai Tudose a fost inclus de două ori în guverne PSD! Dimpotrivă, a fost aproape cam în tot atîtea ca și Liviu Dragnea sau Victor Ponta. Adică face parte din categoria omului nou propus de PSD. Școală pe genunchi, cu ani terminați cu ochii întredeschiși, prezent și pe la cursuri de perfecționare sau de lustruit, legături strînse cu SRI, profesor într-o academie bună pentru Onțanu, care se poate lăuda cu foarte mulți semianalfabeți dotați cu diplomă. Academiile lui Oprea și Dîncu, ale lui Maior și Coldea au produs aceste caricaturi de profesioniști. În baza patalamalei, absolvenții școlilor fără școală pun stăpînire pe posturile-cheie și pe dregătoriile României. Fenomenul se amplifică mereu. Statul se bazează pe oameni tot mai slabi, tot mai agresivi, cu pretenții tot mai mari.

Contrafacerea instituțiilor românești vine de fapt din contrafacerea profesioniștilor. Iar fenomenul este ireversibil. De neoprit. Parcă duce la o transformare a serviciilor secrete în partide politice. Partidul SRI – de dreapta, filoamerican, partidul SIE – filogerman, partidul SPP – naționalist-patriotic, partidul sau televiziunea DGIPI – ziarul informațiilor militare etc. Măcar să ne știm într-o parte și să recunoaștem ușor căprăriile pe care se împarte puterea.

Am făcut din ofițeri și colaboratori niște democrați simandicoși. Uneori plini de ifose și tupeu. Așa cum prin anii 1950 unii legionari strînși cu ușa s-au convertit în comuniști fanatici, la fel, după 1990, comuniștii speriați de prăbușirea Epocii de Aur s-au înrolat în primele rînduri ale revoluționarilor și între cei mai vajnici constructori ai democrației. În cele din urmă, foștii slujitori ai sistemului totalitar pot avea chiar pretenții. Cine a făcut democrația din România? Americanii? Nemții sau NATO? Uniunea Europeană? Băieți, să vă intre bine în cap, tot ei au făcut-o. Cei care ne conduc astăzi sau odraslele lor. Nu cumva tot ei, care știu bine ce-a fost comunismul? Nu ei au prefăcut comunismul în această democrație de ocazie și în acest „capitalism de cumetrie"? Au condus procesul cei care au fugit din țară sau cei care au plecat la muncă? Pardon! Metamorfoza aceasta chinuită este opera lor. Că au cîștigat bani și au pus mîna pe proprietăți, ce dacă? Doar nu voiați să o facă pe gratis sau cu bani de acasă!”, scrie Nistorescu în Cotidianul.