ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numirea judecătoarei Dana Gârbovan în funcția de Ministru al Justiției este un test pentru societatea românească, scrie jurnalistul Cornel Nistorescu în Cotidianul.

El notează că „Ne aflăm în fața unei judecătoare de o mare probitate morală și de o rigoare intelectuală pe care le-am reținut la nici un alt membru al ultimelor guverne” și că în timpul activității sale „ a ajuns să reprezinte o speranță. Mai sunt profesioniști și oameni de caracter, în ciuda faptului că instituțiile statului sunt conduse de tot felul de ratați și impostori”.

Cornel Nistorescu așteaptă decizia președintelui Iohannis și spune că o eventuală respingere a Danei Gârbovan „ar fi un eșec pentru toată țara. Ar spulbera pentru o perioadă destul de lungă speranța nerostită că printre români există profesioniști și că într-o bună zi vor ei ajunge să conducă destinele României”.


„Probabil că și președintele se gîndește ca galeria care îi așteaptă decizia. Probabil că nici prin cap nu-i trece să se întrebe ce cîștiguri ar avea România cu un asemenea ministru. După cum se uită și vorbește în ultima vreme, se vede că nu-l interesează decît un nou mandat, fiind dispus să se descalifice și pe termen lung, numai să mai doarmă cinci ani la Cotroceni și să se scoale pe muzica Imnului național. Nici nu s-a anunțat bine propunerea cu Dana Gîrbovan că Dan Barna, mediocrul președinte al USR, a ieșit la rampă și a produs încă o probă a gîndirii sale limitate și șterse:
”Numirea doamnei Gârbovan în Guvern este un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-și subordona Justiția. Îi cer președintelui Iohannis să nu accepte această numire și să folosească toate pârghiile pe care funcția prezidențială i le oferă pentru a se asigura că PSD nu va reuși să-și subordoneze Justiția”. ”Treișpe” neuroni la Dan Barna, față de numai doisprezece și jumătate la Ludovic Orban!?

Această feștilă politică scoasă cu greu la vedere din lampa SRI pîlpîie trist la fiecare eveniment și declarație, reducînd totul la o luptă politică oarbă. Dar nici pe aceasta n-o poate duce în zona disputei de idei. O reduce întotdeuna la cîte un huo de Piața Victoriei. Graba și primitivismul partizan al declarației lui Dan Barna spune mult nu doar despre el, ci și despre felul de a fi și de a gîndi al celor care îl susțin. Și mă refer atît al publicul #rezist, cît și la generalii din spatele proiectului USR.
Respingerea sau eșecul Danei Gîrbovan ar fi un eșec pentru toată țara. Ar spulbera pentru o perioadă destul de lungă speranța nerostită că printre români există profesioniști și că într-o bună zi vor ei ajunge să conducă destinele României”, a încheiat jurnalistul.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews