ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cornelius Roșiianu, fostul prezentator al Telejurnalului TVR de dinainte de 1989, este al doilea pe listele  PSD pentru un mandat de senator în Ilfov.

Cornelius Roșiianu a lucat în televiziunea de stat 35 de ani, iar acum este vecin cu Gigi Becali în Pipera.

Cei care urmăreau jurnalele TVR pe la începutul anilor ’90 le reproșează prezentatorilor de atunci, inclusiv lui Roșiianu, că au manipulat. Elocventă este secvența cu "otrăvirea apei".  Tot Roșiianu este cel care, în martie 1990, a bruiat citirea Proclamației de la Timișoara.

În 1997 Roșiianu a fost înlăturat din TVR, dar a revenit în 2003 ca producător delegat, ajungând la un moment dat Director General adjunct.

Crainiciii TVR George Marinescu, Petre Popescu, Victor Ionescu, Nicolae Melinescu, Cornelius Roșiianu, coordonați de redactorul-șef adjunct al Departamentului Actualități, Teodor Brateș, au avut un rol foarte important la Revoluție. Aceștia făceau parte din planul pus la cale de Silviu Brucan, după cum se arată în volumul Crimele Revoluției. Aceștia aveau baza în Studioul 4, dar foloseau și Studioul 5, situat la mică distanță. Rolul lor era să citească pe post bilețelele venite de la diferite persoane, bilete aduse în studio de Brateș. Brateș se cunoștea cu Brucan din perioada în care au lucrat la Radio, în anii '60, findu-i subordonat lui Saul Bruckner (numele real al lui Brucan).