ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Corupția Ucide” – așa, fără nuanțe, fără vreun adagiu, fără alte explicații, urlat și repetat – ne obligă să admitem echivalența corupției cu crima. Acum vreo 2-3 ani, un avocat fiscalist afirma și despre evaziunea fiscală că ar fi echivalentă cu crima. Diverși politicieni populiști au preluat rapid ideile și au cerut mărirea pedepselor pentru evaziune și corupție. De la retorică inflamată la legislație inflamată nu-i decât un populist distanță.

După pleoștirea avântului revoluționar din aceste zile, poate lucrurile se vor reașeza și vom păstra pedepsele pentru diferite infracțiuni în funcție de adevăratul pericol social fiindcă, așezând corupția și evaziunea pe același plan cu crima, viața nu va mai rămâne valoarea supremă apărată de lege și stat. Devalorizând viața prin inflație, mărim importanța statului, care primește o sarcină cel puțin triplă de a lupta cu imoralitățile supreme. Și când mărim statul, reducem libertatea.

Deci, să nu ne jucăm cu vorbele și cu mintea gloatei fiindcă, dacă ne raportăm doar la tragedii, așa cum corupția ucide, cum evaziunea e o crimă, tot așa și avioanele ucid. Circulația rutieră e încă primul criminal al omenirii. Să înterzicem zborul cu avioanele? Să nu mai existe trafic rutier până nu inventăm autoturismul care evită toate accidentele? 
 
Citește textul integral, AICI