ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cotidianul, prin jurnalistul Ion Spânu, continuă să publice acuzațiile aduse de Ana Maria Nuciu, o fostă translatoare de la baza americană de la Mihail Kogălniceanu.

În acest episod, sursa menționată publică documentele găsite de Ana Maria Nuciu într-un calculator al unui alt angajat al bazei, „care-i traducea comandantului mesajele către prostituate, în care erau chiar și sumele pe care acesta le plătea pentru serviciile sexuale!”

„Acest L. a încercat să șteargă din calculatorul Anei Maria Nuciu anumite fișiere în care erau traduse conversațiile pe care comandantul Otto Busher le avea chiar cu prostituatele, însă, ghinion!, ele fuseseră deja salvate, astfel încît acum sînt și în posesia noastră. Veți observa într-un fișier chiar sumele plătite pentru serviciile sexuale!”, scrie Spânu.

Mai mult, Nuciu aduce un document audio în care se aude cum este amenințată de un Mark Boggs, acesta spunându-i că o va călca cu mașina dacă continuă să-și bage nasul.

Articolul reproduce și rezoluția Procurorilor Militari care au anchetat cazul, care „ însă spun că au cercetat doar registrele de intrări pentru a descoperi „fetele”, numai că, la mintea cocoșului, este de înțeles că Ana Maria Nuciu se referă la persoanele care au intrat în bază fără să fie înregistrate!

Pe fila 3 a Ordonanței, acolo unde Ana Maria Nuciu se referă la hărțuirea și amenințările cpt. Alexander R. Gardiner, procurorul precizează care este motivul real pentru care dosarul a fost clasat: „avînd în vedere Legea nr. 291/2007, Ordinul comun M115/158/44/C/2015, precum și Acordul NATO-SOFA, competența de cercetare a faptelor săvîrșite de către cadrele armatei SUA pe teritoriul României aparține organelor judiciare ale SUA, acestea fiind sesizate de către petentă”!
 
Articolul integral poate fi citit aici.