ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cotidianul.ro  a intrat în posesia unor documente din "Dosarul de Securitate" al lui Marian Munteanu și demonstrează că așa-zisul text al "Angajamentui" publicat de Ramona Ursu în Adevărul este un fals.

Jurnaliștii de la Cotidianul demonstrează că documentul conține semnătura plastografiată a lui Marian Munteanu. Mai mult, acest angajament a fost publicat pentru prima oară de către fostul ziar "Dimineața", oficios al Frontului Salvării Naționale (FSN), în ziua de 17 mai 1990!

Cotidianul.ro publică și facsimilul din acel ziar, însă după cum se poate observa, în acea ediție a "angajamentului" lipsește semnătura lui Marian Munteanu, așa cum a apărut în articolul Ramonei Ursu. Aceasta a fost plastografiată pe versiunea publicată de către "Adevărul", pentru a i se da mai multă "autenticitate" documentului.

O altă neconcordanță este reprezentată de faptul că data de pe "Angajament" este scrisă cu alt pix, cu o culoare mai închisă decât restul textului. De altfel, luna din acea dată este modificată, acest lucru fiind vizibil cu ochiul liber.

ActiveNews poate afirma că data inițială de pe "Angajament" era 29-IX-1988. Acest lucru nu se potrivește cu "povestea" din Adevărul, care afirmă că Munteanu ar fi dat prima informare către securitate în 19 aprilie 1988. Astfel, data a fost potrivită pentru a se încadra în cronologia celor de la Adevărul.
 
Cotidianul.ro arată și că turnătorul "Ioan" nu putea să fie Marian Munteanu. Cum face aceasta, precum și alte detalii despre falsul document atribuit lui Marian Munteanu puteți citi AICI.