Cotidianul.ro  a intrat în posesia unor documente din "Dosarul de Securitate" al lui Marian Munteanu și demonstrează că așa-zisul text al "Angajamentui" publicat de Ramona Ursu în Adevărul este un fals.

Jurnaliștii de la Cotidianul demonstrează că documentul conține semnătura plastografiată a lui Marian Munteanu. Mai mult, acest angajament a fost publicat pentru prima oară de către fostul ziar "Dimineața", oficios al Frontului Salvării Naționale (FSN), în ziua de 17 mai 1990!

Cotidianul.ro publică și facsimilul din acel ziar, însă după cum se poate observa, în acea ediție a "angajamentului" lipsește semnătura lui Marian Munteanu, așa cum a apărut în articolul Ramonei Ursu. Aceasta a fost plastografiată pe versiunea publicată de către "Adevărul", pentru a i se da mai multă "autenticitate" documentului.

O altă neconcordanță este reprezentată de faptul că data de pe "Angajament" este scrisă cu alt pix, cu o culoare mai închisă decât restul textului. De altfel, luna din acea dată este modificată, acest lucru fiind vizibil cu ochiul liber.

ActiveNews poate afirma că data inițială de pe "Angajament" era 29-IX-1988. Acest lucru nu se potrivește cu "povestea" din Adevărul, care afirmă că Munteanu ar fi dat prima informare către securitate în 19 aprilie 1988. Astfel, data a fost potrivită pentru a se încadra în cronologia celor de la Adevărul.
 
Cotidianul.ro arată și că turnătorul "Ioan" nu putea să fie Marian Munteanu. Cum face aceasta, precum și alte detalii despre falsul document atribuit lui Marian Munteanu puteți citi AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews